Gå til hovedinnhold

Spørsmålsrunde foran tiårsjubileet

 


Ettersom Würmstuggu om få dager feirer sitt tiårsjubileum, synes vi det er på tide med en ny spørsmålsrunde. Vi har fått en mengde spørsmål på e-post og postkort i det siste. De blir besvart nedenfor. Ettersom redaksjonssekretær Myhre angivelig «ikke har tid», trolig fordi han er opptatt med kvinner, vin og/eller sang, blir det redaktør Dalbergs lodd å besvare spørsmålene denne gangen. Takk til anders_h56, Chillepia, Kristoffer Danielsen, PorngrindCMyrland, Killzone555, Zig Zenith, O-Elpeleg, Ali-Bonecrusher, Ruth-hauge og E.O.Saether for de interessante spørsmålene.


Hva er ditt villeste Würmstuggu-minne?


Det er nok da vi mottok et brev fra en nordnorsk naturistforening.


Hvilken føljetong er De mest fornøyd med?


Det må nok være dramaet Nakensymjing om hausten: Demiurgiske samtalar under morgonsola, som gikk sin seiersgang på internettet i 2019. Jeg synes også livelesningene av Is-slottet og Rio Grande ble ganske bra. Og Myhres serie om det politiske landskapet er utmerket.


Er det noe du har skrevet for Würmstuggu som du skammer deg over?


Ja, jeg skammer meg over at vi har skrevet mye om amerikansk historie. Den store amerikanske oppvåkningen sommeren 2020 fikk meg til å innse at Amerikas historie er så skandaløs, så umoralsk, så rasistisk at den helst ikke bør omtales. Heldigvis tok vi omsider  avstand fra disse artiklene og proklamerte et rungende mea culpa.


Dalberg, liker De Dem i Berlin?


Absolutt. Fin by!


Dere har en del motestoff. Er mote noe som opptar redaksjonen. 


Ja, det bør være en kjent sak. Vi mener det er viktig å kle seg adekvat.


Er det noen som har hatt innvendinger mot stoffet dere publiserer?


Ja, høsten 2020 ble vi permanent blokkert av Facebook og Instagram. Hvorfor har vi aldri fått vite, men det er tydelig at de mener vårt innehold er skadelig for samfunnsmoralen. Det har selvfølgelig også kommet innvendinger fra politiske ekstremister, særlig i forbindelse med disse artiklene, men hva annet kan en blogg av denne typen forvente? Mer foruroligende er innvendingene vi har fått fra  representanter for lokaladministrasjonen. At det er ytringsfrihet, ikke ytringsansvar, som er nedfelt i grunnloven, har visst gått enkekte hus forbi.


Hva er egentlig nakensexsjokk? Sjokk over å være naken mens man har sex, eller sjokk over å ha sex mens man er naken?


Det kan vel være begge deler, tenker jeg. Men du må nok henvende deg til Dagbladet for å få et definitivt svar.


Hvorfor begynte Dalberg plutselig å skrive så meget om westernfiksjon?

 

Eg las mykje western i ungdommen, men slutta etterkvart. For eit par tre år sidan kjøpte eg nokre sporadiske Bonelli-utgjevingar, både Tex Willer og Pioner Presenterer. Då gjekk det opp for meg at desse seriene held særs høg kvalitet til kommersielle underhaldningsseriar å vere. Difor har eg etterkvart blitt ein fast lesar. Diverre tek hefta opp mykje plass, så eg har vore inne på tanken på bli ein meir sporadisk lesar igjen. Når det gjeld romanar, er det fyrst og fremst norsk western som interesserer meg, anten det er Louis Mastersons alltid kompetente og stundom framifrå Morgan Kane-romanar eller Sexy Western. No er det jo ikkje berre eg som skriv om western. Hugs at Myhre skreiv ei omtale av The Virginian for ei tid sidan.


Bloggen inneholder en hel del stoff om historie. Hvorfor det?


Det er vel helst for å gjøre noe med historieløshetens problem i vårt samfunn. 


Har Würmstuggu gitt deg økt tilgang på kvinner?


Dette spørsmålet bør heller rettes til redaksjonssekretær Myhre. Han er ungkar og spelllemann, så vidt jeg vet. 


Hva synes De idag om Myhres artikkelserie om Boghossian-affæren?


Jeg synes den er aldeles utmerket.


Efter hva jeg forstår, ser dere på dere selv som kateketer for det oplyste Borgerskab? Hva er er grunnen til dette? 


Vi mener at selv Borgerskabets mest oplyste Elementer ennu har meget at lære.


Tips meg om en schpaa bok, bror!


Da vil jeg anbefale deg å lese Marxism, Fascism and Totalitarianism av A. James Gregor. 


Dere synes å være svært opptatt av klikk. Noen vil sågar kalle dere klikkhorer. Hvilken artikkel har dere fått flest klikk på?


Det er denne artikkelen om Med Israel For Fred.


Hva synes dere om samfunnsmoralen anno 2021?


Det ønsker vi ikke å uttale oss om. Vi er mer opptatt av moralens genealogi enn av den konkrete samfunnsmoralen. Ellers viser vi til artikkelen om ytringsfrihetens skadevirkninger.


Liker du Harry Potter? 


Nei, jeg er svært skeptisk til moralen i de bøkene. Visste du at forfatteren er rasist eller feminist eller homohater eller noe sånt? Bøkene skal visst være ren hatpropaganda, har jeg hørt.


Bruker dere litterære virkemidler som humor og ironi?


Nei. Aldri.


Hva er deres største frykt for fremtiden?


Plast og syntetisk mat. Og at vi koker kloden.


Og det var alle spørsmålene for denne gangen. Send oss gjerne brev, postkort eller eller e-post med spørsmål om hva det skulle være. Alle som fikk med spørsmål denne gangen, blir premiert med en ekte Würmstuggu nakendrakt. 



Illustrasjon: Adolph Tidemand


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib