Gå til hovedinnhold

Spørsmålsrunde foran tiårsjubileet

 


Ettersom Würmstuggu om få dager feirer sitt tiårsjubileum, synes vi det er på tide med en ny spørsmålsrunde. Vi har fått en mengde spørsmål på e-post og postkort i det siste. De blir besvart nedenfor. Ettersom redaksjonssekretær Myhre angivelig «ikke har tid», trolig fordi han er opptatt med kvinner, vin og/eller sang, blir det redaktør Dalbergs lodd å besvare spørsmålene denne gangen. Takk til anders_h56, Chillepia, Kristoffer Danielsen, PorngrindCMyrland, Killzone555, Zig Zenith, O-Elpeleg, Ali-Bonecrusher, Ruth-hauge og E.O.Saether for de interessante spørsmålene.


Hva er ditt villeste Würmstuggu-minne?


Det er nok da vi mottok et brev fra en nordnorsk naturistforening.


Hvilken føljetong er De mest fornøyd med?


Det må nok være dramaet Nakensymjing om hausten: Demiurgiske samtalar under morgonsola, som gikk sin seiersgang på internettet i 2019. Jeg synes også livelesningene av Is-slottet og Rio Grande ble ganske bra. Og Myhres serie om det politiske landskapet er utmerket.


Er det noe du har skrevet for Würmstuggu som du skammer deg over?


Ja, jeg skammer meg over at vi har skrevet mye om amerikansk historie. Den store amerikanske oppvåkningen sommeren 2020 fikk meg til å innse at Amerikas historie er så skandaløs, så umoralsk, så rasistisk at den helst ikke bør omtales. Heldigvis tok vi omsider  avstand fra disse artiklene og proklamerte et rungende mea culpa.


Dalberg, liker De Dem i Berlin?


Absolutt. Fin by!


Dere har en del motestoff. Er mote noe som opptar redaksjonen. 


Ja, det bør være en kjent sak. Vi mener det er viktig å kle seg adekvat.


Er det noen som har hatt innvendinger mot stoffet dere publiserer?


Ja, høsten 2020 ble vi permanent blokkert av Facebook og Instagram. Hvorfor har vi aldri fått vite, men det er tydelig at de mener vårt innehold er skadelig for samfunnsmoralen. Det har selvfølgelig også kommet innvendinger fra politiske ekstremister, særlig i forbindelse med disse artiklene, men hva annet kan en blogg av denne typen forvente? Mer foruroligende er innvendingene vi har fått fra  representanter for lokaladministrasjonen. At det er ytringsfrihet, ikke ytringsansvar, som er nedfelt i grunnloven, har visst gått enkekte hus forbi.


Hva er egentlig nakensexsjokk? Sjokk over å være naken mens man har sex, eller sjokk over å ha sex mens man er naken?


Det kan vel være begge deler, tenker jeg. Men du må nok henvende deg til Dagbladet for å få et definitivt svar.


Hvorfor begynte Dalberg plutselig å skrive så meget om westernfiksjon?

 

Eg las mykje western i ungdommen, men slutta etterkvart. For eit par tre år sidan kjøpte eg nokre sporadiske Bonelli-utgjevingar, både Tex Willer og Pioner Presenterer. Då gjekk det opp for meg at desse seriene held særs høg kvalitet til kommersielle underhaldningsseriar å vere. Difor har eg etterkvart blitt ein fast lesar. Diverre tek hefta opp mykje plass, så eg har vore inne på tanken på bli ein meir sporadisk lesar igjen. Når det gjeld romanar, er det fyrst og fremst norsk western som interesserer meg, anten det er Louis Mastersons alltid kompetente og stundom framifrå Morgan Kane-romanar eller Sexy Western. No er det jo ikkje berre eg som skriv om western. Hugs at Myhre skreiv ei omtale av The Virginian for ei tid sidan.


Bloggen inneholder en hel del stoff om historie. Hvorfor det?


Det er vel helst for å gjøre noe med historieløshetens problem i vårt samfunn. 


Har Würmstuggu gitt deg økt tilgang på kvinner?


Dette spørsmålet bør heller rettes til redaksjonssekretær Myhre. Han er ungkar og spelllemann, så vidt jeg vet. 


Hva synes De idag om Myhres artikkelserie om Boghossian-affæren?


Jeg synes den er aldeles utmerket.


Efter hva jeg forstår, ser dere på dere selv som kateketer for det oplyste Borgerskab? Hva er er grunnen til dette? 


Vi mener at selv Borgerskabets mest oplyste Elementer ennu har meget at lære.


Tips meg om en schpaa bok, bror!


Da vil jeg anbefale deg å lese Marxism, Fascism and Totalitarianism av A. James Gregor. 


Dere synes å være svært opptatt av klikk. Noen vil sågar kalle dere klikkhorer. Hvilken artikkel har dere fått flest klikk på?


Det er denne artikkelen om Med Israel For Fred.


Hva synes dere om samfunnsmoralen anno 2021?


Det ønsker vi ikke å uttale oss om. Vi er mer opptatt av moralens genealogi enn av den konkrete samfunnsmoralen. Ellers viser vi til artikkelen om ytringsfrihetens skadevirkninger.


Liker du Harry Potter? 


Nei, jeg er svært skeptisk til moralen i de bøkene. Visste du at forfatteren er rasist eller feminist eller homohater eller noe sånt? Bøkene skal visst være ren hatpropaganda, har jeg hørt.


Bruker dere litterære virkemidler som humor og ironi?


Nei. Aldri.


Hva er deres største frykt for fremtiden?


Plast og syntetisk mat. Og at vi koker kloden.


Og det var alle spørsmålene for denne gangen. Send oss gjerne brev, postkort eller eller e-post med spørsmål om hva det skulle være. Alle som fikk med spørsmål denne gangen, blir premiert med en ekte Würmstuggu nakendrakt. Illustrasjon: Adolph Tidemand


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et