Gå til hovedinnhold

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."


Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen "Nordmenn som støtter Israel" foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett. 

De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et land som har en statsbærende ideologi som i bunn og grunn er rasistisk. Og rasisme er i høyeste grad et tilstedeværende element i store deler av kommentarene som blir lagt ut på disse sidene. I forrige uke ble denne kommentaren lagt ut på MIFFs offisielle Facebook-side: 

"Støtt Israel og demokratiske verdier. Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."Ja, oppfordring til folkemord, total utslettelse av en folkegruppe (interessant nok som ledd i en demokratiseringsprosess, etter modell av Pol Pots Demokratisk Kampuchea, kanskje?) er ikke uvanlig i dette forumet, selv om de fleste går inn for en mer begrenset form for etnisk rensning, som fordrivelse av palestinerne fra israelsk jord, som i MIFF'ernes øyne innbefatter Vestbredden og ofte Gaza (og i enkelte tilfeller hele området mellom Nilen og Eufrat).

Lyder kjent, ikke sant? Det er en kjent sak at kristensionistenes ideologi har mye til felles med nynazismen. Begge grupper er opptatt av rasespørsmålet og synes det er helt OK å feste politiske merkelapper på hele folkegrupper, f.eks. ved å stemple alle jøder som kommunister/sionister/storkapitalister, og begge synes vold og fordrivelse er legitime politiske virkemidler for å oppnå den ønskede etniske renheten i samfunnet. Symptomatisk nok deles det titt og ofte fra Frieord.no, nettsiden til tidligere Vigrid-leder Torgrim O. Bredesen i MIFFs Facebook-fora.  At europeiske nynazister for lengst har erstattet jødene med muslimer i sitt fiendebilde, har gått denne gjengen hus forbi. Et frittalende styremedlem i Gjøvik MIFF har sågar gjentatte ganger forsvart denne nettsiden på Twitter. 

Da en jødisk forening i Umeå i Sverige forleden ble tvunget til å nedlegge sin virksomhet etter trusler fra nynazister, var det mange som stilte seg tvilende til at det faktisk var nynazister som stod bak truslene - det måtte jo være muslimer! Disse kommentarene kom etter at en nyhetssak på SVT om hendelsen var blitt delt på siden:

"Men siden SVT skrev at det var pga Nazister, og vi vet at SVT ikke skriver noe negativt om muslimer så må det poengteres at det muligens var muslimer å deres trusler som har ført til dette." (Sic)

"tror ikke det er høyresiden som er årsak til dette. men heller venstresidens nazisme og islamistene. veldig fort gjort å tenke nazisme som noe høyre vridd tenkning siden vi er hjernevasket med løgnen om at nazisme er noe høyrepolitisk. men dette er sosialistenes politikk. fylle opp landet med muslimer, som også er jødehatere." (Sic)

"Tror også at det er nok like mye muslimer som ligger bak truslene enn nazister, men det er lettere å skylde på nazister enn muslimer...for å si noe negativt om muslimer er FY FY FY og det går ikke an i Norge..."(Sic)

"Ingen kan si et stygt ord om muslimer, men jødene er det ok. å snakke stygt om og forfølge." (Sic)

Som vi ser, faller det israelvennene tungt for brystet at deres politiske søskenbarn på ytterste høyrefløy blir beskyldt for jødehat, noe den jevne MIFFer ser på som et typisk trekk for islam og venstresiden, ikke ekstremhøyre, som de jo tilhører selv. At høyreekstreme har liten selvinnsikt og beskjeden kunnskap om historie og politikk, tør være velkjent for de fleste, og er det noe som kjennetegner kristensionistene, er det kombinasjonen av hat og kunnskapsløshet. Det interessante er i og for seg ikke at slike kommentarer blir lagt ut på siden til en organisasjon som tiltrekker seg mange med høyreekstreme sympatier - det er høyst forståelig - problemet er at disse kommentarene ikke blir fjernet. Slike kommentarer blir liggende ute i dagevis, og så vidt jeg vet, kan det godt hende de ligger ute ennå.

Som vi ser av den siste av de ovennevnte kommentarene, er ikke hovedproblemet at jøder blir utatt for hets, men at det ikke er greit å hetse muslimer på tilsvarende måte. Antimuslimsk hets er også et av gjennomgangstemaene i MIFFs internettfora, for eksempel:

"La Israel leve... disse satans muslimdjevlene har ikke livets rett."

Jeg har tidligere skrevet om den utbredte oppfatningen i dette miljøet om at Anders Behring Breiviks massakre på Utøya 22. juli 2011 var en straff fra Gud for AUFs propalestinske linje.  En annen variant er at AUF/Arbeiderpartiet har seg selv å takke for massakren. Jeg skal ikke gå for mye inn på dette her, men jeg registrerer at mye av kritikken mot AUF/AP nå har et klart antimuslimsk tilsnitt, nå som Mani Hussaini er leder i AUF. Ellers kommer det jevnt og trutt kommentarer som relativiserer israelvennen Breiviks ansvar for terrorhandlingen. Denne ble lagt ut forrige uke:

"Store plakater på Utøya om å boykotte Israel.Det endte opp som forventet med masseutryddelse.av demonstranter. AP har skylden." (Sic)

Men dette kan du lese mer om her.


Kommentarer

 1. "...At høyreekstreme har liten selvinnsikt og beskjeden kunnskap om historie og politikk, tør være velkjent for de fleste, og er det noe som kjennetegner kristensionistene, er det kombinasjonen av hat og kunnskapsløshet..."

  Jeg har lest mye dumt opp gjennom årene, men denne bloggen tar kaka tror jeg. Det er ikke personer som stemmer høyrepartier som har liten innsikt, men personer på venstresiden. Og.. Leser du litt historie, så vil du oppdage at Nazi tyskland besto av noe som kaltes Nasjonal SOSIALISME. (ikke ytre høyre) som du later til å tro. Nazi tyskland hadde også støtte fra muslimer, faktisk på samme måte som sosialistiske partier har i dag. Så, jeg er ikke redd høyre-ekstreme, selv om de kan være ille nok. Venstresiden skremmer vannet av meg. Det holder å se på historien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å si at nazistene var sosialistisk er like idiotisk som å si at det er "Folkerepublikken Kina" eller at FRP sitt partiprogram er intellektuell lesning.
   Hvis du tenker deg litt som, så kan man SI man er for fred (som Israel) men utføre noe helt annet.
   Ingen med sine fulle 5 vil noen gang påstå at nazistene var sosialistisk.

   Slett
 2. Skjønner ikke at du orker å spa ned i denne møkka, men er glad for at du tar jobben. Gode innsikter, godt grunnlagt.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av