«Brødskive med ost» er en klassiker i norsk mattradisjon. Dette er en rett som egner seg ypperlig til frokost, lunsj eller hvis man bare trenger et raskt måltid. Noen spiser det til og med til middag. Selv liker jeg å ha med brødskiver med ost i matpakken. Og det beste av alt er at denne retten er mye enklere å tilberede enn mange tror. Det eneste som kreves, er litt erfaring og godt håndlag.
Du trenger
Brød
Ost
Smør eller margarin om ønskelig
Fremgangsmåte:
Velg et brød du liker. Selv om et brød med høy grovhetsgrad optimaliserer helsegevinsten, spiller det egentlig ingen rolle om dine preferanser baserer seg på smak eller sunnhet. Skjær en skive av brødet med en egnet kniv. Pass på at skiven blir så rett som mulig. Tykkelsen bestemmer du selv. Selv foretrekker jeg tynne eller middels tykke brødskiver. Legg brødskiven på en ren asjett. Denne vil beskytte brødskiven mot eventuelle bakterier som måtte befinne seg på kjøkkenbenken eller bordet.
Smør et tynt lag med smør eller margarin på brødskiven. Til dette kan du bruke en smørkniv eller en annen kniv uten skarp egg. Smør/margarin kan selvfølgelig sløyfes om du ønsker en sunnere brødskive eller ikke synes dette gir en smak du liker. Finn frem en ostehøvel, og skjær så mange osteskiver du synes du trenger. Husk at en skarp ostehøvel gjerne gir større osteskiver enn en sløv en. Prøv å unngå at osten blir deformert av ujevn skjæring. Ideelt sett bør osten dekke så mye av skiven at selve brødet blir usynlig om man beskuer brødskiven ovenfra i rett vinkel. Om du ønsker en litt mer «edgy» brødskive, kan du legge på et stykke paprika eller en agurkskive.
Nå er maten ferdig og klar til å spises, eller pakkes inn for senere konsumpsjon. Vel bekomme!
Ganske usympatisk å lage seg matpakke! Om du ønsker å være folkelig burde du spise ute i stedet. Matpakker er kun for de fattige, og dette er et hån mot dem som sliter mest i samfunnet!
SvarSlettTakk for tankevekkende innspill. Kjør debatt!
Slett