Gå til hovedinnhold

Om de besynderlige reaksjonene en dronnings død kan fremkalle

 


Det er ikke så mange som har nevneverdige illusjoner om intelligensnivået til fotomodeller. De får betalt å se bra ut på bilder, og det er det. Sikkert hardt arbeid med mye reisetid og stress, men likevel ikke noe som krever all verden av kognitive egenskaper. Derfor var det nok mange følte at stereotypien av fotomodellen som «litt enkel» ble behørig bekreftet da den somaliske fotomodellen Rawhah Mohamed for noen dager siden feiret dronning Elizabeths død på Instagram. 


«Den originale kolonisten er død. Håper du brenner i helvete for det du og forfedrene dine gjorde.» Videre uttrykker hun medfølelse med de britiske koloniene i Afrika og kolonier i Karibien, og slår fast at alle  alle svarte som kondolerer, er idioter.



Ønsket om at den britiske monarken brenner i helvete for sine og sine forfedres ugjerninger sier nok mer om en religiøs og ideologisk overbevisning som virker en smule eksotisk på de fleste nordmenn, enn om intelligensnivået til Mohamed. Men det er altså det å kalle Elizabeth II «den originale kolonisten» og gi henne skylden for det britiske imperiets eksistens, og videre, for det afrikanske kontinentets vedvarende misère, som avslører kunnskapsmangel og manglende evne til logisk tenkning. Den britiske koloniseringen av Afrika begynte jo som kjent over 100 år før dronningens fødsel, og de fleste koloniene der fikk sin uavhengighet tidlig i hennes regjeringstid. (Den alminnelig informerte borger er selvfølgelig også klar over at dronningen selv hadde fint lite med avkoloniseringen å gjøre. Makten monarken i Det forente kongerike har, er ikke så mye å skryte av.) Men man kan vel ikke forvente at en somalisk fotomodell som har tilbragt flerfoldige år i Norge, vet slikt. Dessuten er hun jo stunning and brave fordi hun bruker hijab i sin yrkesutøvelse.


En annen som syntes det var på sin plass å informere verden om sin manglende sorg over dronningens død, var Abubakar Hussain, du vet, en av disse «komikerne» som har gjort karriere på å lage statsautorisert «humor» for NRK om det å være innvandrer fra den tredje verden i Norge. Forleden dag erklærte Hussain, som på Twitter har det sjarmerende nicket «Pakkishontas», på den populære mikrobloggtjenesten at «Det britiske monarkiet får faen ikke en tåre ut av denne sør-asiateren (sic) her, ass. Morna, Elizabeth». I en senere tweet, der det fortsatt handler om dronningens og det britiske imperiets ugjerninger, legger han skylden for fiendskapen mellom hinduer og muslimer på det indiske subkontinentet på den britiske kolonimakten. Atter appellerer jeg til den alminnelig informerte borgers historiske kunnskaper, og kanskje særlig om de 75 år som har gått siden India fikk sin selvstendighet. 


«Pakkishontas» ble selvsagt møtt med innvendinger fra folk som syntes tweetsene avslørte både kunnskapsløshet og mangel på anstendighet. Disse innvendingene ble imidlertid avfeid som rasisme. Offerrollen, hvor søkt den enn er, er jo alltid god å falle tilbake på når man ikke gidder, eller er i stand til, å forsvare egne synspunkter. Dessuten fikk jo den sørasiatiske «humoristen» adskillige likes for sine tweets. Og det er en kjent sak at man godt kan legge til side fornuft, kunnskap og anstendighet (om man i det hele tatt er i besittelse av noe av dette) på Twitter når det er likes å hente. Forøvrig avslører en rask kikk på «Pakkishontas» Twitter-profil at vi her snakker om en mann som ikke er påfallende begavet eller reflektert. Det viktigste synes å være behovet for å sole seg i glansen av egen moral samt å viderebringe den ortodokse multikulturalismens oppleste og vedtatte sannheter, gjerne innpakket i tidsriktig og ungdommelig sjargong.


La meg til slutt legge til at jeg ikke hadde noen spesiell emosjonell reaksjon på dronningens bortgang samt at jeg synes mediedekningen har vært litt overdreven. Det skyldes imidlertid at jeg ikke kjente henne personlig, ikke at jeg anser henne som et ondt menneske. Måtte kong Charles III bli en verdig monark for våre venner i vest!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib