Gå til hovedinnhold

Råd til Joe Biden

 


La oss skru tiden noen måneder tilbake, kjære lesere. De forente stater står foran innsettelsen av sin 46. president. Gjesteblogger J.K. Baltzersen har noen råd til dem frie verdens leder.


Avgitt før presidentskiftet 20. januar 2021.


Senatspresidenten har i henhold til den amerikanske føderalkonstitusjonen med tilstedeværelse av Kongressens begge kamre tellet valgmannsstemmene for USAs president og visepresident. Joseph Robinette Biden jr. blir president; Kamala Devi Harris blir visepresident.


Den påtroppende presidenten har sagt at han skal få Amerika tilbake til normalen og redusere polariseringen. Jeg har noen råd til den påtroppende presidenten for å oppnå nettopp det:


Bruk senatspresidenten i vippeposisjon til å tre mer politikk nedover folks hoder.

Forén etablissementet. Gi blaffen i å inkludere noen andre.

Utnevn kun keynesianere til sentralbanken. Harris gjorde en god jobb i november allerede med å blokkere et alternativ.

Fortsett med å vanne ut arbeiderklassens lønninger ved monetær inflasjon. Fortsett med aktivainflasjon for å utvide gapet.

Skyld på Republikanerne for å minske staten, mot din vitende om at de gjorde motsatt.

Utvid staten ytterligere, for å fremmedgjøre amerikanere som tror på liten stat.

Trapp opp krigen mot fattigdom. Den har vært så vellykket.

Ta de rike. Ta alle dem som slår seg opp, i dragsuget av krigen mot de rike.

Utvid Høyesterett med dine folk.

Lat som det ikke er noen genuin mistillit til valgsystemet. Lat som Donald Trump skapte valgfuskanklager fra løse luften.

Inngå så mange internasjonale avtaler som mulig uten å involvere ratifikasjon fra senatet med kvalifisert flertall.

Lat som økonomisk ulikhet er alt som gir polarisering.

La deg presse av venstresiden i Det demokratiske parti til å innføre deres politikk.

Innfør Green New Deal.

Stemple alle som er det minste kritisk til FNs klimapanel (IPCC), som klima- og videnskapsfornektere.

Stemple alle som er det minste kritisk til pandemitiltak, som korona- og videnskapsfornektere.

Gi så mange presidentordre som mulig som er på kant med eller utfordrer kongressens myndighet.

Gjennomfør mange tiltak som er grunnlovsmessig tvilsomme eller verre, men bare gjør det, ikke si at det er det du gjør.

Si til alle som opponerer mot ditt regjeringsapparat, at det ikke er rasjonelt, og at det eneste grunnlaget for opposisjon kan være rasisme og kvinnehat mot visepresident Harris.

Hvis det ikke virker, si til all opposisjon at de er som opprørerne den 6. januar.

Si til all opposisjon at den skal bøye seg helt for vedtatt politikk og lover; i motsatt fall viser de mangel på respekt for demokrati og flertallsstyre.

Bruk opptøyene den 6. januar til å kneble all skepsis mot og kritikk av demokrati.

Fortsett å snakke om invasjonen av Kongressen den 6. januar, mens du aldri snakker om opptøyene gjennom deler av 2020, som påvirket folks liv, helse og eiendom.

Gi delstatsstaus til føderaldistriktet og Puerto Rico.

Gi amnesti til alle illegale innvandrere og åpne helt for innvandring.

Gå Donalds Trumps «lock her up» en høy gang og straffeforfølg alle i Trumps regjeringsapparat for alle mulige overtredelser.

Hent Julian Assange og Edward Snowden til USA og straffeforfølg dem så hardt som mulig.

Si til titalls millioner mennesker at deres meninger er forkastelige og ikke velkomne i politikken eller den offentlige samtale.


J.K. Baltzersen


Dette er en norsk versjon av artikkelforfatterens råd til Biden.

J.K. Baltzersen er forfatter, samfunnsdebattant og redaktør av debattboken/antologien «Grunnlov og frihet: turtelduer eller erkefiender?». Han er til dels oppvokst i Øst-Afrika. Sivilingeniør. Twitter: @jkBaltzersen


Foto: Det hvite hus

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et