Gå til hovedinnhold

Råd til Joe Biden

 


La oss skru tiden noen måneder tilbake, kjære lesere. De forente stater står foran innsettelsen av sin 46. president. Gjesteblogger J.K. Baltzersen har noen råd til den frie verdens leder.


Avgitt før presidentskiftet 20. januar 2021.


Senatspresidenten har i henhold til den amerikanske føderalkonstitusjonen med tilstedeværelse av Kongressens begge kamre tellet valgmannsstemmene for USAs president og visepresident. Joseph Robinette Biden jr. blir president; Kamala Devi Harris blir visepresident.


Den påtroppende presidenten har sagt at han skal få Amerika tilbake til normalen og redusere polariseringen. Jeg har noen råd til den påtroppende presidenten for å oppnå nettopp det:


Bruk senatspresidenten i vippeposisjon til å tre mer politikk nedover folks hoder.

Forén etablissementet. Gi blaffen i å inkludere noen andre.

Utnevn kun keynesianere til sentralbanken. Harris gjorde en god jobb i november allerede med å blokkere et alternativ.

Fortsett med å vanne ut arbeiderklassens lønninger ved monetær inflasjon. Fortsett med aktivainflasjon for å utvide gapet.

Skyld på Republikanerne for å minske staten, mot din vitende om at de gjorde motsatt.

Utvid staten ytterligere, for å fremmedgjøre amerikanere som tror på liten stat.

Trapp opp krigen mot fattigdom. Den har vært så vellykket.

Ta de rike. Ta alle dem som slår seg opp, i dragsuget av krigen mot de rike.

Utvid Høyesterett med dine folk.

Lat som det ikke er noen genuin mistillit til valgsystemet. Lat som Donald Trump skapte valgfuskanklager fra løse luften.

Inngå så mange internasjonale avtaler som mulig uten å involvere ratifikasjon fra senatet med kvalifisert flertall.

Lat som økonomisk ulikhet er alt som gir polarisering.

La deg presse av venstresiden i Det demokratiske parti til å innføre deres politikk.

Innfør Green New Deal.

Stemple alle som er det minste kritisk til FNs klimapanel (IPCC), som klima- og videnskapsfornektere.

Stemple alle som er det minste kritisk til pandemitiltak, som korona- og videnskapsfornektere.

Gi så mange presidentordre som mulig som er på kant med eller utfordrer kongressens myndighet.

Gjennomfør mange tiltak som er grunnlovsmessig tvilsomme eller verre, men bare gjør det, ikke si at det er det du gjør.

Si til alle som opponerer mot ditt regjeringsapparat, at det ikke er rasjonelt, og at det eneste grunnlaget for opposisjon kan være rasisme og kvinnehat mot visepresident Harris.

Hvis det ikke virker, si til all opposisjon at de er som opprørerne den 6. januar.

Si til all opposisjon at den skal bøye seg helt for vedtatt politikk og lover; i motsatt fall viser de mangel på respekt for demokrati og flertallsstyre.

Bruk opptøyene den 6. januar til å kneble all skepsis mot og kritikk av demokrati.

Fortsett å snakke om invasjonen av Kongressen den 6. januar, mens du aldri snakker om opptøyene gjennom deler av 2020, som påvirket folks liv, helse og eiendom.

Gi delstatsstaus til føderaldistriktet og Puerto Rico.

Gi amnesti til alle illegale innvandrere og åpne helt for innvandring.

Gå Donalds Trumps «lock her up» en høy gang og straffeforfølg alle i Trumps regjeringsapparat for alle mulige overtredelser.

Hent Julian Assange og Edward Snowden til USA og straffeforfølg dem så hardt som mulig.

Si til titalls millioner mennesker at deres meninger er forkastelige og ikke velkomne i politikken eller den offentlige samtale.


J.K. Baltzersen


Dette er en norsk versjon av artikkelforfatterens råd til Biden.

J.K. Baltzersen er forfatter, samfunnsdebattant og redaktør av debattboken/antologien «Grunnlov og frihet: turtelduer eller erkefiender?». Han er til dels oppvokst i Øst-Afrika. Sivilingeniør. Twitter: @jkBaltzersen


Foto: Det hvite hus

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib