Gå til hovedinnhold

Würmstuggus nyhetsrunde

 


Skal vi tro de mest ytterliggående godhetsposørene på venstresiden, er «woke» et begrep som er er blitt importert av norske høyreradikalere fra amerikanske kulturkrigere som lever og ånder for rasisme, homofobi og avskaffelse av demokratiet. Møter de begrepet, veksler de gjerne mellom en barnlig undring om hva ordet egentlig betyr og hvorfor i all verden folk har begynt å bruke det med negativ valør, og kategorisk avvisning av fenomenets eksistens. Dette kan selvfølgelig skyldes både dumhet og kynisme, men dypest sett har det å gjøre med frustrasjon over den postmoderne venstresidens forvitrede definisjonsmakt over begrepene vi beskriver virkeligheten med. 


La oss ta en rask tur gjennom den siste ukens woke-nyheter slik disse er blitt presentert i mediene. (Vi hopper glatt over de teatralsk hysteriske reaksjonene på Unge Høyre-leder Ola Svennebys utsagn om «generasjon Greta Thunberg» forrige uke, som forøvrig minnet mye om den rituelle opphisselsen over Siv Jensens uttalelse om «de jævla sosialistene» for fire år siden.) Here we go:


Onsdag kunne vi lese at Lena Marie Hansen (36) som ikke tror på Gud og dessuten har tatovert opp-ned-kors og dyrets merke 666 i ansiktet, er blitt valgt inn i menighetsrådet i Rjukan. Til VG sier biskop Stein Reinertsen at han gleder seg til å møte Lena. «Jeg har ikke fått møtt henne selv ennå. Men jeg har snakket med lokale folk i Tinn. De har store forhåpninger til henne, og tror hun kan gjøre en god jobb for kirken.» Det er visst ikke grenser for Den norske kirkes vilje til å fornedre seg for å tekkes folk som ikke har annet enn forakt for dens budskap, eller i det minste det budskapet den forkynnet inntil ganske nylig. Nå synes kristendom å være passé i Norges største kirkesamfunn. I stedet har den utviklet en klam kult rundt inkludering, klimakrise og LGBTQIA og andre selverklærte offergrupper. 


Søndag kunne vi lese om «forsker Deise Faria Nunes» som mener bruken av «woke som skjellsord overfor antirasister og interseksjonelle feminister» er rasistisk. I Utrops artikkel opplyses det at «Nunes» er scenekunstner, noe som får oss til å mistenke at det hele er et stykke scenekunst med brodd mot Utrops tendens til å se rasisme overalt. Vi gratulerer «Nunes» med et tilsynelatende vellykket stunt. Nå må det nevnes at Utrop er et takknemlig offer for slike stunt, for det er lett å drive gjøn med en avis uten kritiske journalister og med medie-Norges wokeste redaksjonelle profil. (Og nei, dette var ikke et av Würmstuggu-redaksjonens forsøk på å trolle nyhetsmediene.)


Om Utrop er Norges wokeste avis, er Partiet Sentrum Norges wokeste politiske parti. Da er det vanskelig å la seg overraske over  har gått Lippestad, Bondevik og gjengen er gått for å gjøre seg lekre for islamister og konservative muslimer. Denne uken fikk de oppmerksomhet for å ha høstet støtte fra den islamistiske organisasjonen Islam Net. Nå har imidlertid Espen Oseid Danielsen trukket seg som leder i partiets ungdomsorganisasjon. Han beklager at «en ultrakonservativ religiøs gruppe med svært tvilsom lære» har mobilisert velgere og kapret partiet. Det finnes visst visse tegn på intelligens i dette partiet. Bare synd det viser seg først etter at partiet hadde fått valgt inn representanter i flere kommunestyrer rundt om i landet, deriblant hovedstaden.


Vi tar også med kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik som gjorde noe så uhørt som å kysse en kollega på en sommerfest i fjor. Kollegaen selv sier at hun opplevde situasjonen som uproblematisk, og at hun har følt seg godt ivaretatt av departementet. Men med #metoo i mente kan jo en hvilken som helst fillesak som innebærer kontakt på tvers av kjønnene, blåses opp til en stor skandale. NRK skal ha for forsøket på å lage en storslagen #metoo-skandale av noe som ikke er annet enn en flau episode.


Til slutt tar vi med dagens melding i VG om Kulturhuset i Oslo som valgte å kansellere et arrangement i regi av den feministiske organisasjonen Kvinneaktivistene Oslo, der to personer som har vært igjennom kjønnsskiftebehandling og siden angret, skulle holde foredrag. Problemet var visst at arrangørene ikke hadde invitert kjønsskifteopererte som fortsatt besitter den euforien som visstnok følger med hormonbehandling og kirurgiske inngrep på kjønnsorganene. Derfor var arrangementet ubalansert og dermed umoralsk. Ideologisk rettroenhet kreves visst nå langt utenfor transbevegelsens snevre rekker. Her er det bare å innordne seg! Mange har påpekt at LGBTQIA+-bevegelsen har sterke religiøse trekk. Det spørs om ikke Den norske kirke har litt av hvert å lære av transaktivistene - og islamistene, for den saks skyld.


Det var denne ukens woke-nyheter. Kanskje det blir flere slike etter hvert. Stay woke!


Foto: Wikimedia Commons 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da