Gå til hovedinnhold

Fra Würmstuggus postkasse: Kulturkrig og rasisme i Skandinavia

 


Vi har mottatt et leserinnlegg fra en av våre lesere. Vi kjenner ikke identiteten til innsenderen, men vedkommende skal etter sigende tilhøre en aksjonsfront med tilhold i Vestfold og Telemark fylke.



Kjære Würmstuggu


Den siste tida har vi sett med bekymring på den massive pressdedekninga av den uheldige situasjonen mange minoritetsungdommer i Sverige lever under. Begreper som «gjengkrig», «innvandrere» og «klansamfunn» går igjen i rapportene om konfrontasjoner mellom grupper med tilhørighet til den økonomiske og sosiale underklassen i de svenske forstedene. Det snakkes om hvor «voldelige» disse konfrontasjonene er, med bruk av skytevåpen, kniv og eksplosiver. Men er det noen som skriver om den systemiske psykiske, sosiale og økonomiske volden disse ungdommene opplever i det stadig mer mangfoldige svenske samfunnet?


Siden forrige valg har Sverige bevega seg klart mot høyre, noe som har ført til et kaldere og mer minoritetsfiendtlig samfunn prega av giftig, innvandringsfiendlig retorikk og økt oppslutning om høyreekstremisme. Og nå snakker de om å bruke portforbud og militærmakt for å bekjempe «gjengkriminaliteten». Er ikke dette en form for vold som er 100 ganger verre enn de spilloppene minoritetsungdommene bedriver? 


Vi foreslår at mediene legger lokk på dette og heller fokuserer på alle de fine kulturelle møtene som faktisk finner sted hver dag i nabolandet vårt. Alternativet er at Sverigedemokratene, og i vårt tilfelle, Fremskrittspartiet, blir enda sterkere i tida framover. Og det er det vel ingen som ønsker?


Også i Norge virker det som klimaet har blitt kaldere med hensyn til forholdet mellom styresmaktene og minoritetene. I dag blei det kjent at regjeringa ønsker å forby ekteskap mellom søskenbarn. Dette er en praksis som er utbredt blant flere av minoritetsgruppene som lever i landet vårt. Å få gifte seg med slektninger er en seksuell rettighet som ikke bare kan slettes med et pennestrøk. Og særlig graverende er det at lovforslaget er retta mot melaninrike nordmenn. Når man skal bruke lovverket for å stoppe dette, er det en form for juridisk vold med et klart rasistisk motiv. Ja, man kan godt gå lenger og kalle det er kulturelt folkemord. Dette kan ikke et tolerant og mangfoldig samfunn som Norge være bekjent av. Vi sier et kontant nei. 


Vi foreslår at så mange som mulig av leserne av denne «bloggen» gifter seg med kusina eller fetteren sin før den nye loven blir vedtatt. Er du alt gift, må du sjølsagt huske å ta ut skilsmisse først. Gjør mange nok det, kan det hende at vi får stoppa loven. Som det heter: Kampen fortsetter, rasismen skal knuses!


Vi registrerer også at kampen mot det oppdikta fantasifosteret «woke» forsetter. Kulturkrigere på høyresida skriver dag ut og dag inn om farene toleranse, kjærlighet og rettferd representerer for samfunnet vårt. Det virker som de har misforstått hva historia har fortalt oss det siste hundreåret. Sist ut var Espen Goffeng, som svarer på Audun Lysbakkens elegante avvisning av woke som et problem i Norge i Nettavisen i dag. Vi anbefaler leserne av denne «bloggen» å lese dette utrolig lattervekkende innlegget. Det er åpenbart at han er tom for argumenter og bare pøser på med talking points rappa fra Donald Trump og Fox News. 


Nå må folk skjerpe seg! Si klart ifra til styresmaktene og gjør dem oppmerksom på at dette finner vi oss ikke i. Makt til folket! 


Aksjonsfront for mangfold, antirasisme og folkemakt,

3770 Kragerø



Vi takker for brevet. Hvis noen av våre lesere ønsker å imøtegå Aksjonsfrontens argumenter, er det bare å sende oss et motinnlegg. Men vi kan ikke garantere at det offentliggjøres. Vi har nemlig klare retningslinjer for hva slags innhold vi publiserer. Adressen finner De i telefonkatalogen. 


Würmstuggu-redaksjonen


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da