Gå til hovedinnhold

Spørsmål fra leserne!

 


Vi har mottatt en stor mengde post med spørsmål om dette og hint. Derfor har vi nå funnet tiden moden for nok en spørsmålsrunde. Ettersom redaksjonssekretær Myhre er vanskelig å oppdrive for tiden - gudene vet hva han driver med - tilfaller ansvaret for å besvare spørsmålene redaktør Dalberg. 


Det ryktes at det er Würmstuggu-redaksjonen som står bak figuren «Selma Moren», som forrige uke hadde denne artikkelen i VG. Medfører dette riktighet? Dere har jo drevet med slikt tidligere.


Nei, det ryktet kan vi avkrefte. Etter hva vi erfarer, er denne figuren skapt av en av Akersgatas spaltister, men av yrkesetiske grunner kan vi ikke avsløre hvem.


Når fikk De sist nakensjokk? 


Da jeg stod i dusjen i dag morges. Jeg var aldeles uten klær!


Vi leser rett som det er at «nettet koker» i Dagbladets redaksjonslokaler. Er dette noe Würmstuggu-redaksjonen også opplever?


Nei, det har vi heldigvis vært forskånet for.


Benytter De dem av rusmidler?


Enkelte kvelder drikker jeg en kornbasert rusdrikk som kalles «øl».


Kommer Würmstuggu til å fortsette å anmelde nyere norsk lyrikk?


Ja. Jeg har faktisk en ny bokutgivelse med lyrisk innhold her nå. Jeg har dog ingen høye forventninger til dens innhold. Den vil trolig omtales her ganske snart.


Hva tror De om fremtiden?


Også den vil ta slutt.


Om De må velge, går De en mil i en annens sko, eller stirrer De inn i avgrunnen?


Jeg vet sannelig ikke.


Hva er Deres foretrukne pronomen?


«Jeg», men også «meg».


Vi er kjent med at denne «bloggen» er bannlyst av selskapet Metas plattformer Facebook og Instagram samt Mastodon-instansen «Snabelen». Hva kan gjøres for at også mikrobloggtjenesten Twitter bannlyser Würmstuggu? 


Det enkleste er å sende en forespørsel til Twitter. Adressen er 1355 Market Street Suite 900 San Francisco, CA 94103 United States.


Hva spiser De helst til frokost?


Brød med pålegg.


Er det noe Würmstuggu-redaksjonen tar avstand fra? 


Ja, en hel, del. For tiden tar vi særlig avstand fra bruken av ordet «woke» i den offentlige debatten. Ordet har intet reelt meningsinnhold og betyr samtidig erkjennelse av at det finnes rasisme og diskriminering. Derfor vil bruk av dette ordet i praksis innebære en implisitt støtte til høyreradikale miljøer og dermed også stokastisk terrorisme.


Leser De noe av interesse for tiden?


Jada. Både jeg og redaksjonssekretær Myhre leser en hel del. Og en god del av det vil selvfølgelig bli omtalt på denne nettsiden. Den interesserte leser vil kanskje være interessert i vårt pågpende Ibsen-prosjekt eller våre jevnlige Tex Willer-omtaler.


Hender det at De lager Deres egen mat?


Ja, det gjør jeg. La meg i samme slengen anbefale vår spalte Spisestuggu, der jeg deler oppskrifter fra mitt kjøkken.


Vi takker for innsendte spørsmål fra SexyBabe,  E_trædalxxx, didrik_soderlind, MohamedAbdi86, ConMyrland, dagbladRed, D. Herbjornsrud «Pensjonert skolemand» og Badass_Bro. Er det noe De lurer på? Send inn dine spørsmål pr. brev, postkort eller sms. De kan også henvende Dem til vårt lokale brevduemottak. Adressen finner De i telefonkatalogen.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gregor & Gregor

  Vi skriver 11. februar 2023 og markerer at det er 1292 år siden pave Gregor II døde etter å ha bekledd embedet som biskop av Rom i 15 år, fra 715 til 731. Gregor II er ikke like kjent som den første paven med dette navnet, han som med rette har tilnavnet «den store», men hans pontifikat var signifikant for hans befatning med med misjonsvirksomheten blant de hedenske stammene i germanernes land og hans motstand mot den iklonokastiske østromerske keiser Leo i striden om religiøse bilder. Også arabernes forsøk på videre ekspansjon i Europa etter erobringen av den iberiske halvøy har hatt betydning for Gregor IIs ettermæle. Et mirakel i forbindelse med slaget ved Toulouse i 721, der den kristne aquitanske hæren beseiret de muslimske araberne, er knyttet til hans navn. Gregor regnes som en av det åttende århundrets fremste paver. Nøyaktig 804 år etter Gregor IIs død, 11. februar 1535, ble Niccolò Sfondrato, som mot slutten av sitt liv skulle bli kjent som pave Gregor XIV , født i Nord-I

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan