Gå til hovedinnhold

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

 

Den observante Würmstuggu-leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath». «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike, og har dessuten gitt ut et par bøker. 


Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne danne et fint utgangspunkt for noen mediestunt. I mai sendte vi et innlegg til universitetsavisen Khrono under psevdonymet «Embla Imset, biologistudent». I innlegget, som hadde overskriften «Skadelige holdninger i norsk akademia», tar «Imset» til orde for avskjedigelse av biologiprofessor Kristian Gundersen for hans fordelaktige omtale av enkelte av Jordan Petersons uttalelser. For å gjøre det ekstra troverdig la vi ved et bilde av en venninne av Würmstuggu-redaksjonen som vi av åpenbare grunner ikke skal røpe navnet til. Vel, «Embla Imsets» innlegg fikk mye oppmerksomhet, og vi skjønte at dette var noe vi må fortsette med. 


Khrono er en avis med beskjeden leserskare, men den er en seriøs medieaktør som gjør sitt beste for å fremstå som troverdig. Derfor våget vi ikke å ha noe mer enn skriftlig kontakt med redaksjonen. Vi har imidlertid kontakter i en annen avis som ikke bare favner bredere, men som også har oppgitt alt håp om å fremstå som seriøs og troverdig. Derfor valgte vi Dagbladet som åsted for vårt andre store mediestunt utenfor Würmstuggus spalter. En bekjent av oss i redaksjonen sa seg villig til å formidle vårt anliggende for redaksjonen, slik at de kunne lage en «reportasje» med vår figur «Aleksander Engevik, leder i Bjerke Venstre»


Denne figuren har riktignok eksistert som Twitter-konto en stund, der vi har prøvd å utstyre ham med holdninger og egenskaper som en norsk «Titania McGrath» må ha. Som «Titania» og «Embla Imset» er han en parodi på den autoritære wokeismen som opptar mer og mer av det offentlige ordskiftet idag, og på Twitter har vår «AleksEngevik» gjort seg bemerket med stadig mer outrerte og absurde tweets som ofte handler om transseksualitet og nødvendigheten av å begrense meningsmangfoldet og ytringsfriheten. (Vi tenkte at det ville ha en komisk effekt å plassere den sterkt illiberale «Engevik» i liberale Venstre.) Vi har også gjort det til en greie at han blokkerer alle som sier ham imot. Vel, kort sagt har vår Twitter-strategi vært vellykket, og pr. idag har vår «Aleksander» oppunder 2000 følgere. 


Men tilbake til saken. Vi fikk nevøen til en bekjent av oss til å stille til intervju med Dagbladet. (Han hadde tidligere lånt sitt ansikt til Twitter-kontoens profilbilde. Vi hadde forberedt ham nøye med hva han skulle si til journalisten. Blant annet gjorde vi ham grundig kjent med Twitter-feeden til «AleksEngevik». Og intervjuet gikk utmerket. Journalisten ante ingen ugler i mosen, selv ikke da vår lokallagsleder i Venstre krever at Oslo kommune avskjediger lærer Anders Noreng for å si noe så tilforlatelig som at barn bør skjermes for seksualiserte arrangementer, og at den offentlige skolen bør holde avstand til ytterliggående ideologiske bevegelser som ønsker å endre norsk lov radikalt.


Artikkelen har blitt mye delt og diskutert på sosiale medier, og etter hva vi kan se har de fleste reagert negativt på «Engesets» uttalelser. Det var også meningen. Men en ting har skuffet oss. Så langt vi kan se, har ingen fattet mistanke om at vår «leder i Bjerke Venstre» ikke er en virkelig person. Vel, nå er katta ute av sekken, og vi må finne på en ny figur. Eller kanskje vi har gjort det allerede? Hvem vet, kanskje en av de Twitter-kontoene du følger, egentlig er driftet av oss i Würmstuggu-redaksjonen?




(Prøver du å dele innlegget på Facebook? Det går nok ikke, for Würmstuggu er bannlyst av Zuckerberg-imperiet. Om det skyldes masserapportering eller AI er uklart, Facebook svarer som kjent aldri på henvendelser, men alt tyder på at det er dette innlegget som er årsaken til blokkeringen. Innlegget kan inidlertid deles om du bruker denne Tumblr-lenken.)






Kommentarer

  1. Nesten som man skulle tro at det ikke var sant. 🤓

    SvarSlett
  2. Men Engevik ER leder i Bjerke Venstre? Er dette en slags dobbelfake? https://www.venstre.no/artikkel/2023/03/30/bydelslagliste-bjerke-venstre-2023/

    SvarSlett
  3. Satire med trippel bunn dette. Fabelaktig.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Et rop om hjelp fra Norges mest sårbare minoritet

  Adolf Hitlers globus. Vi har mottatt et tankevekkende leserbrev fra tre representanter for en av Norges mest sårbare minoriteter. Vi publiserer brevet i sin helhet. Vår første innskytelse etter å ha lest brevet, var å oppfordre til debatt, men ved nærmere ettertanke tror vi det er mer bedre å fraråde debatt av hensyn til innsenderne og den sårbare gruppen de representerer. Derfor skrur vi også av kommentarfeltet på dette innlegget. Kjære Würmstuggu Vi tilhører Norges mest sårbare minoritet.  Dette er vårt rop om hjelp.  Hver dag opplever vi hets og latterliggjøring. Hver dag kjenner vi på omkostningene av leve i utakt med majoritetssamfunnet. Hele kulturen er fiendtlig innstilt mot oss og vår eksistens. Vi anklages for å spre løgner. For å hjernevaske barn. For å være en ideologisk aktivistbevegelse som søker å undergrave sannheten, ja all rasjonalitet overhodet. Bare fordi den sannheten vi ser, ikke korresponderer med majoritetens narrativ. Vi merker det hver dag. Hvordan språ

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n