Gå til hovedinnhold

Fra Würmstuggus postkasse: Pride, mangfold, toleranse og inkludering

 


Vi har mottatt et brev fra en progressiv forening fra Innlandet. Vi gjengir brevet i sin helhet: 


Kjære Würmstuggu


Vi er en Pride-forening fra Gjøvik som har som målsetning å gjøre Innlandet til et mer mangfoldig, tolerant og inkluderende fylke der voksne og barn kan bli trygge på sin seksualitet og kjønnsidentitet uten å møte fordommer og fordømmelse. Vi har lagt merke til at «bloggen» deres ikke har hatt en eneste sak om Pride og mangfold så langt i juni, selveste Pride-måneden. Dere har heller ikke skiftet til regnbuefarget logo i solidaritet med Pride, ikke-binære, transkjønnede og andre som bryter med cishet-normativiteten. Dette bekymrer oss.


Betyr dette at dere ikke støtter mangfold, toleranse og inkludering? Merk at vi dømmer ikke, dette er bare et spørsmål, men det kan ikke stikkes under stol at dette påfallende fraværet av Pride-stoff gjør det nærliggende å slå Würmstuggu i hartkorn med høyreekstreme «blogger» som Resett, Subjekt og Krfs hjemmeside. Dere ønsker vel ikke å tilhøre dette selskapet?


Det er tross alt 2022, og enten man liker det eller ei, har tidsånden omsider omfavnet Pride-regnbuens verdier. Bare se på de glade fargene som lyser mot oss overalt idag - fra næringslivet, det offentlige og de digitale møteplassene! Man står ganske enkelt i overhengende fare for å ende opp på historiens skraphaug om man i vår opplyste tid stiller seg avvisende til disse verdiene. Og det er nettopp det vi har inntrykk av at dere gjør. 


I verden idag finnes det ingen som er så undertrykt og marginalisert som de som bryter med cishet-normen. Ikke-binære, transkjønnede, pan- omni- og polyseksuelle, aseksuelle, demiseksuelle, skeive, polyamorøse, og personer med livmor som ønsker å stille sine reproduktive organer til disposisjon for de som er forfordelt når det gjelder kjønnslig omgang og reproduksjon, er idag overrepresentert på alle slags statistikker over tidlig død. Dere ønsker vel ikke å bidra til denne statistikken? 


Vi oppfordrer dere derfor til å del i den nye kursen tidsånden har tatt. Jo flere som mener det samme, jo sterkere vil vi bli. Det beste dere kan gjøre for å få slutt på fordommer og undertrykking, er å ta del i den nye samstemtheten, slik at avvikende stemmer kan stilnes i mangfoldets, inkluderingens og toleransens navn.


Med vennlig hilsen

Gjøvik Regnbue Forening

v/Nemi og Johan Rognlien 
Takk for brev. Vi har nå laget en ny logo. Vi tar selvkritikk og lover å skjerpe oss.


Würmstuggu-redaksjonen


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan