Gå til hovedinnhold

Sommerlig spørsmålsrunde

 


Den siste tiden har vi mottatt en mengde spørsmål fra våre lesere. Derfor har vi funnet tiden inne for en ny spørsmålsrunde. Også denne gangen ble det gjort et halvhjertet forsøk på å få redaksjonssekretær Myhre i tale, men han var «opptatt med noe viktig», så igjen er det redaktør Dalberg som svarer.


Har dere hoppet på kryptovalutatrenden?


Nei, det har vi ikke. I hvert fall ikke ennå.


Er der noen som har imponert dere for sitt mot den siste tiden?


En vi særlig vil berømme for sitt mot, er Rio Vik, som sørget for at influenceren Sebastian Brevik ble nektet å delta i norgesmesterskapet i sporten «stein, saks, papir» fordi han har kommet med den uhyrlige påstanden det bare finnes to kjønn. Ærlig talt, hvordan kan man påstå noe slikt idag? Det er tross alt 2023, og verden står midt i et globalt, stille folkemord på transseksuelle og transvestitter. Vi støtter Vik og hans medspillere i Norsk forbund for stein, saks, papir i kampen mot disse livsfarlige, middelalderske fordommene. Vi synes også Bjørnar Moxnes, Anette Trettebergstuen og Ola Borten Moen viste beundringsverdig mot da de tok ansvar og fratrådde sine stillinger tidligere i sommer. 


Følger dere med på idrett for tiden?


Ja, i likhet med fotballentusiaster over hele verden har vi fulgt verdensmesterskapet i damefotball de siste ukene med umåtelig interesse. Vi er utrolig imponert over hva jentene får til! Det gleder oss også at det endelig er blitt videnskapelig bevist at forestillingen om at fotballen er bedre i herreklassen enn i dameklassen, kun er basert på fordommer og psykologiske feilslutninger. Vi satser på at Norge kommer til finalen!


Kva slags koseklede likar de å gå med heime?


Når eg verkeleg skal kose meg heime, er bukser, om dei er korte eller lange spelar inga rolle, og t-skjorte eller vanleg skjorte med knappar er basisantrekket. Det hender at eg tek av meg sokkane når eg skal maksimera kosen. Men tøflar må eg ha når eg skal gå komfortabelt rundt på det harde golvet. 


Hei. Har dere tenkt å lese noe Ibsen igjen med det første? Jeg skulle gjerne sett hva dere synes om «Fru Inger til Østraat» eller «Kejser og galilæer». På forhånd takk.


Noen konkrete planer har vi ikke akkurat nå, men etter alt å dømme kommer det mer Ibsen-stoff i nærmeste fremtid. Jeg kan erindre at jeg likte begge disse stykkene da jeg leste dem, men det begynner å bli en del år siden, så jeg kan ikke garantere at jeg liker dem idag. Det er tross alt 2023, og tiden har gått fremover.


Hvordan vil dere karakterisere været så langt denne sommeren?


Vekslende.


Vil dere anmode deres lesere om å stemme i det forestående valget?


Det kommer an på. Det viktigste er jo ikke å stemme, men å stemme rett. 


Halla, bror! Hører De på noe schpaa musikk for tiden, fortinnsvis innenfor genren «rock og pop»?


Ja, nå om dagen går det mest i Totos album «XIV» fra 2015. Dette er en aldeles utmerket plate som jeg egentlig ikke har hørt noe på før for et par uker siden. At den er god er selvfølgelig ingen overraskelse, for jeg tør påstå at Toto aldri har utgitt et dårlig album. Jeg har også hørt en del på det siste soloalbumet til Toto-gitarist Steve Lukather, «Bridges». Også det har mye fengende, velspilt musikk. I tillegg har Dragonforces tredje album, «Inhuman Rampage» fra 2006, fått mye spilletid på mitt avspillingsutstyr den siste uken. Hurtig, virtuos og melodiøs powermetal med ekstreme gitarprestasjoner og «fullt øs».Ganske enkelt fabelaktig. 


Hvilke hygieneprodukter benytter dere for å fjerne smuss, skitt og fett fra hudens overflate?


Det blir for det meste såpe. Dusjsåpe i dusjen og håndsåpe til håndvask.


I vår tid har høyrepopulismen vist seg å være den største trusselen mot den gjeldende samfunnsordenen. Hvilke tanker har dere gjort dere om muligheten for at Donald Trump blir gjenvalgt, og hvordan stiller dere dere til faren AfD representerer for det tyske demokratiet? 


Vi føler oss trygge på at Trump endelig må i fengsel for sine forbrytelser. Og hvis det mot formodning ikke skjer, er vi sikre på at det amerikanske folk nå har innsett hvor umoralsk den oransje mannen faktisk er. Vi tipper på at Joe Biden innkasserer en overveldende valgseier i presidentvalget neste år. Så sant han fortsatt er i live da. Når det gjelder det høyreekstreme partiet AfD, tror vi det beste er om partiet forbys. De har gjort det skremmende godt på meningamålingene i det siste, og ingen vil være tjent med at de blir en maktfaktor i Europas største økonomi og EUs viktigste medlemsland, aller minst de uvaskede masser som stemmer på dem. Av og til må elektoratets valgmuligheter innskrenkes om demokratiet skal reddes. Dette har vært gjort før i Tyskland, så hvorfor ikke prøve det igjen? Det er tross alt 2023.


Kva synest de om at ein mann har satt ny kanadisk rekord i styrkeløft for kvinner?


Me synest det er storarta. Menn har vore undertrykt i kvinneidretten altfor lenge. 


Hvorfor har Würmstuggu så mange villedende og intetsigende overskrifter til sakene sine? Er det dette som kalles klikkhoreri?


Det er for å generere klikk. Vi vet at stoffet vi publiserer, ofte er ganske uinteressant for de brede masser, men samtidig vil vi ha de inntektene klikk bringer med seg. Vi anser «horeri» som et nedsettende, misogynisk begrep, og derfor foretrekker vi å kalle det en form for intellektuelt sexarbeid. Det er tross alt 2023.


Hva forbinder De med ordet «sanselig»? 


Å adlyde naturens fordringer. Uten skam!



Takk til dagherbjornsrud, Cedrik Döderlein, Killer2009, Lynet_Tjomlid, AneBrei, Chillepia, J_Sheik, SGaarder, PerCuck, HotpantsTraedal, TrulsBlastmaster og OnanSakariassen for spørsmålene. Neste spørsmålsrunde kommer trolig til høsten. Send gjerne spørsmål til vår postboks. Adressen finne De i telefonkatalogen.



Illustrasjon: Steve Ditko, 1967





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da