Gå til hovedinnhold

Spørsmål og svar!

 


Ettersom postkassen vår var full da vi åpnet den her om dagen, har vi innsett at tiden er moden for en ny runde med spørsmål fra leserne. Vi håper svarene er tilfredstillende.


Kjære Würmstuggu. Takk for en spennende og variert «blogg». Vi skulle imidlertid gjerne sett mer av følgende stoff: smarte ryddetips, sportsresultater, rare dakta fra naturens verden og intime betroelser fra kjente og halvkjente fjes. Kan dere tilfredastille våre behov? 

Janne og Gyrid Knorr-Thunstad, Kirkenes


Vi har dessverre ingen umiddelbare planer om stoff av den typen dere etterlyser. 


Pride-måneden juni står for døren. Hvordan har dere tenkt å markere det? Har dere planer om å bytte logo? Vil dere fokusere på skeiv mote og klestips for transvestitter? Hva med en artikkel om Karl Poppers toleranseparadoks? 

Jostein Holgerson, Tveita


Vi fikk laget en Pride-logo i fjor men farvene ble så blasse etter en runde i vaskemaskinen, at vi lar være å bruke den. Dessverre. Men Pride er selvfølgelig viktig for oss. Det er mulig vi kommer til å levere tips om hvordan man kan komme i kontakt med fattige indiske kvinner som er villige til å føde barn for penger. Og vi har også vært i kontakt med potensielle annonsører som tilbyr amputasjoner av bryster og genitalia. Vi kommer muligens også til å publisere stoff for barn om kjønnsdysfori og fetisjisme. Vi anser Pride-måneden som en glimrende anledning til å lutre samvittigheten og gå foran som gode eksempler. Sånn sett er juni i ferd med å bli en slags Vestens egen ramadan. 


De siste månedene har det blitt sagt og skrevet mye om situasjonen på Gaza-stripen i norske medier. Det aller meste har vært negativt. Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha sett en eneste gladsak. Jeg er bekymret for at alle reportasjene om bombeangrep og massakrer kan føre til økt antisemittisme. Det virker som mediene glemmer at vi som støtter Israel og kampen mot Hamas, også er mennesker med følelser og rett til et verdig liv. Kunne det vært en idé å forby negative nyheter fra Israel og Gaza. I alle fall frem til Hamas er slått? Hva mener dere?

Erwin Krohn, Oslo


Interessant innspill. Kjør debatt! 


Trenger vi egentlig Europamesterskapet i fotball? Altså et fysisk mesterskap. Burde ikke denne konkurransen kunne gjøres til en teoretisk øvelse nå? Sett sammen et panel av internasjonale fotballeksperter og la dem avgjøre turneringens gang. Den fotballfaglige kompetansen blant sportsjournalister, trenere, pensjonerte spillere, medieprofiler og fotballfunksjonærer har jo nå nødd et så høyt nivå at det er vanskelig å se nødvendigheten av å gjennomføre fysiske fotballkamper. Det er tross alt 2024.

Fotballfaglig hilsen Gard Aasen, Trysil


Vi har ingen bastante meninger om saken, men synes det er greit at det spilles virkelige kamper. Fotball er god underholdning og kan generere store inntekter til en rekke aktører. 


Kjære Würmstuggu-redaktør. Kan vi forvente en endelig ukrainsk seier over Russland innen sankthans? 

Abdullah «Abdern» Schneider, Båhuslen


Ja, etter all sannsynlighet. Putin har vært i ferd med å tape krigen i to år nå. Vi er ganske sikre på at krigen er inne i sin aller siste fase nå.


Hva forbinder De med ordet «sanselig»? 

«Mann (50), Gjerdrum


Dagbladet.


Det var alle spørsmålene for denne gang. Bare send inn spørsmål om De lurer på noe. Adressen finner De i telefonkatalogen. Neste spørsmålsrunde kommer når den kommer.


Foto: Pexels



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Troller Würmstuggu nyhetsbildet igjen?

  Det siste døgnet har vi mottatt en del henvendelser fra våre lesere angående denne artikkelen i VG. Er denne «Selma Moren, debattjournalist og kommentator» bare en oppdiktet Würmstuggu-figur? er det noen som spør. Er det bare redaksjonen som er ute og troller nyhetsbildet igjen?  Dette har vi avkreftet tidligere, men likevel er det ikke helt usant. Det er ikke vi som har skapt figuren, det er det noen i VGs satireredaksjon som har gjort, men akkurat denne artikkelen er det vi som har ført i pennen. Vi har nemlig inngått en avtale med VG om å levere «Selma»-stoff i tiden fremover. Men vi er ikke de eneste, for «Selma» er et gruppeprosjekt med flere bidragsytere, både fra VG-redaksjonen og eksterne. Vi synes det er en morsom utfordring å se nyhetsbildet gjennom øynene til en tenåringspike som kanskje er litt trangsynt og ikke så veldig smart, men som kompanserer med et stort hjerte og tro på seg selv. Det er flere «kommentarer» som allerede er skrevet og som bare venter på å bli publ

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da