Gå til hovedinnhold

Spørsmålsrunde: Vi åpner våre hjerter


Kjære lesere. Det er atter tid for spørsmålsrunde! Vi takker for alle spørsmålene. Noen av dem var dessverre for vovede til å besvares på denne plattformen, og noen inneholdt referanser vi vet for lite om.

Denne gangen har både redaktør Stian Dalberg og redaksjonsmedlem Håkon Daniel Myhre svart på spørsmålene. 

Takk til Olav_e_bæst, Tommy78, BodøBabe, løkka_jensen, Marie Simonsen, hold_brillan, Tor Beck, Nude&nasty, Gunn Qvist, Frida Helseth, piaedeilig, Bergenseren54, JibbeKnut, NoobKiller og anonym for spørsmål.


Flere og flere menn bruker sminke. Hvordan forholder De Dem til denne trenden?
Myhre: Dette er et klart tegn på dekadansen i dagens samfunn, og hvordan alle linjer mellom kategorier forsvinner. Jeg skylder på Post-Moderniteten!

Frykter De fremtiden? 
Dalberg: Selvfølgelig. I fremtiden kommer vi alle til å være døde.

Hva er Deres yndlingsklesplagg?
Myhre: Trekanthatt, fra 1700-tallet!

Paradise Lost eller Paradise Hotel?
Dalberg: Heller mot Paradise Lost, for Milton skrev godt, selv om hans bruk av jambisk pentameter var en unødvendig tvangstrøye som utsatte utviklingen av mer moderne poestiske former, og han var en håpløst gammeldags, hvit, heteroseksuell puritaner som helt sikkert så ned på kvinner, transseksuelle og mennekesker fra andre verdensdeler, og dertil forsvarte en utdatert religion med et patriarkalsk gudssyn og en reaksjonær struktur. Paradise Hotel er herlig fordomsfritt og setter mange viktige saker på dagsordenen. Men det er et problem at mange av deltagerne bidrar til å skape kroppspress blant de unge. Og mange av dem har dårlig diksjon. Konklusjon: Paradise Hotel.

Hva tenker De om fremtiden til kanalverene i NRK? Utfører de et arbeid det er nødvendig at norske skattebetalere betaler for?
Dalberg: Godt spørsmål. Det er kanskje på tide å la mindre kravstore arbeidstagere utføre deres oppgaver. For eksempel barn eller roboter. 

Hvilken russisk forfatter liker De best?
Myhre: Vel, Tolstoj er spennende, men det må nok bli Dostojevskij. Ingen kan skrive uleselige mursteiner som han!

Bør nynorsk bli valgfritt i skolen?
Dalberg: Si meg, hvorfor hater du nynorsk? Er du klar over hvor vakre nynorske dikt er?

Hvis en nålevende politiker skulle blitt diktator på livstid, hvem ville De stemt på?
Myhre: Jeg ville alltid stemt på den Evige Gude-Keiseren av Menneskeheten, født i Anatolia rundt år 200, skjebnebestemt for å lede menneskene i vår mørkeste stund 30 000 år inn i vår fremtid! Alle som påstår han ikke lever, er en Kjetter, og jobber for de Ruinøse Kreftene!  

Hurtige, presise gitarsoli, eller midtempo, känslorikt gitarrspel?
Myhre: Hurtige, presise gitarsoli gleder høyere makter!

Tryggleik eller fridom?
Myhre: “When in the Course of Human Events, it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another, and to assume, among the Powers of the earth, the separate and equal station to which the Laws of Nature and of Nature’s God entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to separation.

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.”

Hva er Norges herligste dialekt?
Dalberg: I utgangspunktet er alle dialekter herlige, men Grong-dialekten har alltid stårt mitt hjerte nær, med sin lyriske charme og innfløkte grammatikk. Rælingsdialekten er også fin.

Ka for ein nordnorsk by ville du helst budd i, din hestkuk?
Dalberg: Harstad sies å være noe helt spesielt. Fabelaktig beliggenhet, spennende arkitektur, bredt kulturliv, innovativt næringsliv og vakre, dannede mennesker. 

Hva forbinder De med ordet «sanselig»?
Dalberg: Det får meg til å tenke på Martin Heidegger og hans dasein.

Truer kebabnorsk det norske sprog?
Myhre: Kebab-”norsk” er ikke en del av det norske sprog.

Hvis De måtte velge vin eller brennevin, hva ville De valgt.
Dalberg: Kommer an på.


Det var alt for denne gang. Neste spørsmålsrunde blir i månedsskiftet mai/juni. Send oss her gjerne brev og postkort med spørsmål. Spørsmål kan også leveres i kommentarfeltet.


Illustrasjon: Wenceslaus Hollar

Kommentarer

 1. Thelonius Baconhagen esq.6. april 2020 kl. 17:07

  Er sko egentlig bare å betrakte som litt rigide ankelsokker og tror redaksjonen Heather Locklear noensinne vil gjennoppstå som den høyreiste korintiske søyle hun en gang var?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi takker for innspill. Spørsmålet vil besvares i neste spørsmålsrunde.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et