Gå til hovedinnhold

Spørsmålsrunde September Special


September er her, og den gradvise nedkjølingsperioden vi kaller høst har etterhvert begynt å sette sitt preg på naturen. Det betyr at det er på tide med en ny spørsmålsrunde. Denne gangen er det redaktør Dalberg som besvarer spørsmålene leserne har sendt inn.

Takk til innsendte spørsmål fra Ylva903, BoEDa, FritjofSchpaa, Torill_sexy, M_Abdi, KonradM, ølogdamer82, Hakon-M, LTorrdalHvem anser De som «bloggens» målgruppe?


Primært voksne, norskkyndige mennesker.


Benytter De Dem noensinne av virkemiddelet ironi i Deres tekster?


Aldri.


Foretrekker De pizza eller taco?


Kommer an på.


Trener De?


Ja, jeg benytter meg av treningsformen «jogging». Dessuten trener jeg ulike muskelgrupper i kroppens øvre del.


Er De yrkesaktiv?


Ja.


Hva er den siste spillefilmen De så?


«Kickboxer»


Tror de Lukasjenkos dager er talte?


Ja.


Tror De Arbeiderpartiet vil reise seg igjen?


Neppe. 


Tror De det finnes noe ondt i alle mennesker?


Definitivt.


De har skrevet en del dikt. Hva er det verste med å skrive dikt?


At det tar så lang tid.


Hvis De måtte velge én landsdel å leve i resten av livet, hvilken landsdel ville De valgt?


Østlandet.


Tror De på en bedre, mer rettferdig verden.


Egentlig ikke.


Hvem tror De vinner presidentvalget i De forente stater i november?


Den sittende presidenten blir nok gjenvalgt.


De har tidligere uttalt at det er viktigere å stemme rett enn å bruke stemmeretten. Bruker De stemmeretten? I så fall, hvem stemmer De på?


Ja, jeg stemmer borgerlig.


Hva synes De om fenomenet «cancel culture»? Et velegnet middel i kampen for en mer anstendig offentlighet, eller en trussel mot det åpne, demokratiske samfunnet?


Jeg synes det er alle tiders! Hvis jeg kommer over uttalelser jeg ikke liker eller forstår, og jeg klarer å finne ut hvor personen som har fremsatt dem, arbeider, hender det rett som det er at jeg leverer inn et anonymt varsel til vedkommendes arbeidsgiver. Dessverre er det ikke alle arbeidsgivere som tar anonyme varsler til etterretning. Det er et demokratisk - og moralsk - problem.


Hvis de måtte tilbringe resten av Deres liv på en øde øy, hvem ville De hatt med deg?


Min hustru.


Ville De helst hatt en milliard kroner eller vært kjendis?


En milliard kroner.


Ville du helst vært oppe på taket av en skyskraper med gitter rundt og laser og stein rundt deg, eller vært under jorda med et tau rundt halsen under en lavasjø med pirayaer?


Jeg ville vært på taket av skyskraperen.


Ville du helst vært en superhelt eller verdens rikeste mann.


Vanskelig spørsmål. Hadde jeg hatt skikkelig kule superevner, som laserøyne og evnen til å fly i verdensrommet, ville jeg nok valgt superhelt, men hvis jeg hadde hatt skikkelig lame superevner, som for eksempel å kunne kjenne følelsene til folk eller ta av armen og bruke den som slagvåpen, ville jeg helst vært verdens rikeste.Send gjerne inn spørsmål til neste spørsmålsrunde. Men når den kommer, vites ei.Illustrasjon: Bill Draut/Jack Kirby


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et