Gå til hovedinnhold

Würmstuggu fyller ni år!


Idag, 15. september 2020, fyller faktisk Würmstuggu hele ni år. Mye har skjedd i løpet av disse årene. Redaksjonen har fordoblet seg, vi har fått nye redaksjonslokaler, og vi har utvidet virksomheten og bredden i stoffet vi publiserer. Dessuten har kvaliteten på stoffet blitt stadig bedre. 


De siste månedene har vi lagt særlig vekt på moralsk oppseding av leserne. Vi har advart mot farlige tendenser i tiden (også i oss selv) og gjort rede for hva slags ord, tanker og meninger som er usømmelige og derfor bør unngås i det multikulturelle samfunnet vi tross alt har i år 2020. Vi har også jevnt og trutt opplyst om kvaliteten på de norske Tex Willer-utgivelsene, og vi har liveblogget fra bøker innen ulike genrer. Vi har publisert ny norsk dramatikk og lyrikk samt mengder med det stoffet de fleste forbinder med Würmstuggu - omtaler av kulturprodukter fra Europa og Amerika.


I det dette skrives feirer 80 % av redaksjonen jubileet med en kopp kaffe (Ja, det er sent, men YOLO!) og en fransk roman. Det er ikke utenkelig at denne om kort tid vil nedsables eller «hylles», som det heter i dagspressen, i disse spalter om kort tid.


Som Katekismus for det oplyste Borgerskab ønsker vi å vinne innflytelse i lesernes hjerner og hjerter. Vi oppfordrer til ærlighet, sanselighet og mottagelighet for samtidens politiske, moralske og epistemologiske postulater.


Vi ønsker leserne en schpaa og covid-fri høst med både taktile og intellektuelle gleder, selvsagt ledsaget av sunn moral og adekvat ivaretagelse av kroppens behov.



Illustrasjon: P.S. Krøyer


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da

Et rop om hjelp fra Norges mest sårbare minoritet

  Adolf Hitlers globus. Vi har mottatt et tankevekkende leserbrev fra tre representanter for en av Norges mest sårbare minoriteter. Vi publiserer brevet i sin helhet. Vår første innskytelse etter å ha lest brevet, var å oppfordre til debatt, men ved nærmere ettertanke tror vi det er mer bedre å fraråde debatt av hensyn til innsenderne og den sårbare gruppen de representerer. Derfor skrur vi også av kommentarfeltet på dette innlegget. Kjære Würmstuggu Vi tilhører Norges mest sårbare minoritet.  Dette er vårt rop om hjelp.  Hver dag opplever vi hets og latterliggjøring. Hver dag kjenner vi på omkostningene av leve i utakt med majoritetssamfunnet. Hele kulturen er fiendtlig innstilt mot oss og vår eksistens. Vi anklages for å spre løgner. For å hjernevaske barn. For å være en ideologisk aktivistbevegelse som søker å undergrave sannheten, ja all rasjonalitet overhodet. Bare fordi den sannheten vi ser, ikke korresponderer med majoritetens narrativ. Vi merker det hver dag. Hvordan språ

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n