Gå til hovedinnhold

Om den sivilisatoriske kollaps som har gått oss hus forbi


Lever vi i en skinnvirkelighet? En fantomdimensjon som ikke har tatt inn over seg de katastrofale hendelsene som har rammet norsk og internasjonal politikk de siste årene, men som kun eksisterer som et ekko av tiden før Kollapsen? 

For det er nå hele seks år siden rikmannsklubben Høire dannet regjering sammen med rasistene i Fremskrittspartiet. Og nå har de jammen fått med seg homohaterne i Kristelig Folkeparti og judasene i Venstre på laget. Demonteringen av velferdsstaten og den nasjonale moral har nå pågått så lenge at det norske samfunnet for lengst burde ha gått opp i sammenføyningene. Og hva har skjedd med Norges posisjon som moralsk stormakt på den internasjonale scene? Etter alle solemerker burde den prosessen som begynte da Den Sosialdemokratiske Orden måtte gi tapt for nattvekterstat og rovdyrkapitalisme i 2013, nå ha resultert i sivilisatorisk kollaps. Hva har skjedd?

Og i 2017 inntok en evneveik neofascist Det hvite hus etter egentlig å ha tapt valget for Demokratenes kandidat. Denne antidemokratiske kvinnehateren og rasisten har brukt tiden sin på å bygge konsentrasjonsleirer ved den meksikanske grensen, skrive dumme Twitter-meldinger og støtte EU-motstandere i Europa. Dessuten nedprioriterer han NATO, trekker ut styrker fra Midtøsten og i det hele tatt synes å ivre for at USA fratrer sin rolle som verdenspoliti og... Hm... hvordan var dette igjen?

Som man ser, burde burde verden ha gått ad undas for lenge siden. Men likevel har ikke dette skjedd. Vi har ikke engang fått en bitteliten atomkrig. 

Tilsynelatende.

For den verden vi erfarer, kan umulig ha noe med den objektive, virkelige verden å gjøre. Kanskje er vi bare passive iakttagere av en kunstig simulert verden, som i filmen The Matrix? Eller er vi spøkelser i en spøkelsesverden som har gått glipp av sin egen tilintetgjørelse?

Hva har skjedd?


Illustrasjon: Thomas Cole, 1836


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et