Gå til hovedinnhold

Om den sivilisatoriske kollaps som har gått oss hus forbi


Lever vi i en skinnvirkelighet? En fantomdimensjon som ikke har tatt inn over seg de katastrofale hendelsene som har rammet norsk og internasjonal politikk de siste årene, men som kun eksisterer som et ekko av tiden før Kollapsen? 

For det er nå hele seks år siden rikmannsklubben Høire dannet regjering sammen med rasistene i Fremskrittspartiet. Og nå har de jammen fått med seg homohaterne i Kristelig Folkeparti og judasene i Venstre på laget. Demonteringen av velferdsstaten og den nasjonale moral har nå pågått så lenge at det norske samfunnet for lengst burde ha gått opp i sammenføyningene. Og hva har skjedd med Norges posisjon som moralsk stormakt på den internasjonale scene? Etter alle solemerker burde den prosessen som begynte da Den Sosialdemokratiske Orden måtte gi tapt for nattvekterstat og rovdyrkapitalisme i 2013, nå ha resultert i sivilisatorisk kollaps. Hva har skjedd?

Og i 2017 inntok en evneveik neofascist Det hvite hus etter egentlig å ha tapt valget for Demokratenes kandidat. Denne antidemokratiske kvinnehateren og rasisten har brukt tiden sin på å bygge konsentrasjonsleirer ved den meksikanske grensen, skrive dumme Twitter-meldinger og støtte EU-motstandere i Europa. Dessuten nedprioriterer han NATO, trekker ut styrker fra Midtøsten og i det hele tatt synes å ivre for at USA fratrer sin rolle som verdenspoliti og... Hm... hvordan var dette igjen?

Som man ser, burde burde verden ha gått ad undas for lenge siden. Men likevel har ikke dette skjedd. Vi har ikke engang fått en bitteliten atomkrig. 

Tilsynelatende.

For den verden vi erfarer, kan umulig ha noe med den objektive, virkelige verden å gjøre. Kanskje er vi bare passive iakttagere av en kunstig simulert verden, som i filmen The Matrix? Eller er vi spøkelser i en spøkelsesverden som har gått glipp av sin egen tilintetgjørelse?

Hva har skjedd?


Illustrasjon: Thomas Cole, 1836


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av