Gå til hovedinnhold

MIFF og nazismen


Dette bildet dukker til stadighet opp i kommentarfeltene på Facebook-siden til Med Israel For Fred. Nå senest idag, 6. oktober, da denne skjermdumpen ble tatt. Det forteller oss både noe om historieløsheten og Arbeiderparti-hatet til  MIFFs medlemmer, og om betydningen av 22. juli-massakren på Utøya for israelvennenes verdensbilde.

Tegningen forteller oss at de som kritiserer Israel for undertrykkingen av den palestinske befolkningen, egentlig er tilhengere av nazismen (selv om de kanskje ikke vet det selv). Her er vi på samme nivå som Abid Raja, Trond Bakkevig og andre som bruker nazisammenligninger og brunskvetting som virkemidler i egen godhetsposering. Denne hangen til å stemple synspunkter man ikke sympatiserer med, som nazisme bunner i historieløshet og vitner om en økende infantilisering av det offentlige ordskiftet. Dette er en uheldig utvikling jeg har skrevet om tidligere.

I det kristensionistiske miljøet har jo aldri kunnskap om historie og samfunn hatt høy status, og følgelig har retorikken fra den kanten alltid vært infantil, uavhengig av den øvrige samfunnsutviklingen. I MIFF-narrativet er altså kritikk av Israel ensbetydende med nazisme. Nazisme er i sin tur ensbetydende med islamisme, eller islam («Islam og nazistene er den samme ånden med ulike forkledning»).

Nederst til høyre ser vi et fotografi som ble tatt 21. juli 2011. Det viser Jonas Gahr Støre (eller Judas Gahr Støre, som MIFFerne ynder å kalle ham) og AUF-leder Eskil Pedersen. I vår kontekst viser dette bildet at Arbeiderpartiet egentlig er nazi-og islamistsympatisører, og dermed landssvikere. Tidligere har det vært mye snakk i MIFFs nettfora om at Breiviks handlinger på Utøya var en slags straff for at AUF ønsker boikott av Israel. En ofte gjentatt linje er «den som velsigner Israel skal selv bli velsignet, og den som fordømmer Israel, skal selv bli fordømt». Dette er en anakronistisk parafrasering fra Bibelen, men det er tydelig at ideen om gudommelig straff står sterkt pro-Israel-miljøet.

Jeg skjønner at det er fristende å gjøre alt til et spørsmål om for eller mot nazisme (eller antisemittisme, som er Conrad Myrland og MIFF-ledelsens foretrukne skjellsord), men det fører ingen vei. Det er ganske enkelt ikke noe anstendige mennesker gjør hvis de ønsker å påvirke verden på en god måte. Alle norske partier, ikke bare Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er nazister eller jødehatere i noens øyne. Det eneste man oppnår er å bagatellisere nazistenes forbrytelser mot menneskeheten og undergrave menneskerettighetene. Problemet er vel bare at det kanskje er nettopp det MIFF ønsker å gjøre?


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et