Gå til hovedinnhold

MIFF og nazismen


Dette bildet dukker til stadighet opp i kommentarfeltene på Facebook-siden til Med Israel For Fred. Nå senest idag, 6. oktober, da denne skjermdumpen ble tatt. Det forteller oss både noe om historieløsheten og Arbeiderparti-hatet til  MIFFs medlemmer, og om betydningen av 22. juli-massakren på Utøya for israelvennenes verdensbilde.

Tegningen forteller oss at de som kritiserer Israel for undertrykkingen av den palestinske befolkningen, egentlig er tilhengere av nazismen (selv om de kanskje ikke vet det selv). Her er vi på samme nivå som Abid Raja, Trond Bakkevig og andre som bruker nazisammenligninger og brunskvetting som virkemidler i egen godhetsposering. Denne hangen til å stemple synspunkter man ikke sympatiserer med, som nazisme bunner i historieløshet og vitner om en økende infantilisering av det offentlige ordskiftet. Dette er en uheldig utvikling jeg har skrevet om tidligere.

I det kristensionistiske miljøet har jo aldri kunnskap om historie og samfunn hatt høy status, og følgelig har retorikken fra den kanten alltid vært infantil, uavhengig av den øvrige samfunnsutviklingen. I MIFF-narrativet er altså kritikk av Israel ensbetydende med nazisme. Nazisme er i sin tur ensbetydende med islamisme, eller islam («Islam og nazistene er den samme ånden med ulike forkledning»).

Nederst til høyre ser vi et fotografi som ble tatt 21. juli 2011. Det viser Jonas Gahr Støre (eller Judas Gahr Støre, som MIFFerne ynder å kalle ham) og AUF-leder Eskil Pedersen. I vår kontekst viser dette bildet at Arbeiderpartiet egentlig er nazi-og islamistsympatisører, og dermed landssvikere. Tidligere har det vært mye snakk i MIFFs nettfora om at Breiviks handlinger på Utøya var en slags straff for at AUF ønsker boikott av Israel. En ofte gjentatt linje er «den som velsigner Israel skal selv bli velsignet, og den som fordømmer Israel, skal selv bli fordømt». Dette er en anakronistisk parafrasering fra Bibelen, men det er tydelig at ideen om gudommelig straff står sterkt pro-Israel-miljøet.

Jeg skjønner at det er fristende å gjøre alt til et spørsmål om for eller mot nazisme (eller antisemittisme, som er Conrad Myrland og MIFF-ledelsens foretrukne skjellsord), men det fører ingen vei. Det er ganske enkelt ikke noe anstendige mennesker gjør hvis de ønsker å påvirke verden på en god måte. Alle norske partier, ikke bare Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er nazister eller jødehatere i noens øyne. Det eneste man oppnår er å bagatellisere nazistenes forbrytelser mot menneskeheten og undergrave menneskerettighetene. Problemet er vel bare at det kanskje er nettopp det MIFF ønsker å gjøre?


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av