Gå til hovedinnhold

Spørsmålsrunde - kjærleiksspesial

 


Hill, vyrde lesarar!


Me synest det er på tide å ta ein ny spørsmålsrunde. Postkassa, både den fysiske og den digitale, er nemleg full av spørsmål frå lesarane. Det er ikkje mogeleg for oss å svare på alt, til det er det kome inn alt det mykje. Men me elskar lesarane våre, så me ber dykk sjå på desse svara som ei kjærleikserklæring frå oss i redaksjonen til dykk der heime, tvers gjennom det digitale nettverket vi kallar internett. Køyr på!


Spørsmål: Den seinere tida har mange hevda at Joe Biden har svekka kognitive evner og ikke er i stand til å utføre pliktene sine som president. Ja, noen sier sågar at han er senil dement. Hvem er det som står bak denne svertekampanjen mot presidenten? Er det ytre høyre og dens lakeier, den lavtutdanna arbeiderklassen, er det en aggressiv interessegruppe knyttet til vaksinemotstand, krypto, «klimarealisme» eller transfobisk feminisme, eller er dette bare enda en svart propagandaaksjon fra de russiske trollfabrikkene? Med tanke på de overbevisende AI-genererte videoene heller vi mot det siste. Hva mener dere? 


Svar: Kan hende det er ein kjempemessig konspirasjon der alle aktørane de nemner, er med?


Spørsmål: Vladimir Putin har nå vært i ferd med å tape krigen i Ukraina i snart to år. Når vil det endelige tapet inntreffe, tror dere? Vil russerne måtte bøye seg for den ukrainske overmakten og trekke seg ut før 24. februar, eller vil det ta ytterligere noen uker? Og vil det være hensiktsmessig å ta i bruk kjernefysiske våpen for å fremskynde seieren?


Svar: Me vil ikkje utelukke noko.


Spørsmål: Sett at alle innbyggerne på Gaza-stripen tilhører Hamas, bør alle innbyggerne der utryddes? Og hva med de tallrike Hamas-sympatisørene i Judea og Samaria (altså området antisemittene kaller «Vestbredden»)? Bør ikke en lignende aksjon som den i Gaza iverksettes der? Jødene trenger land, og araberne har allerde en mengde land i regionen. Er det ikke umenneskelig å nekte dem å ekspandere territorielt etter det som hendte under annen verdenskrig?


Svar: Me mistenkjer at dette brevet er feilsendt. Dette innelegget var vel tiltenkt eit av nettforuma til Med Israel For Fred?


Spørsmål: Hva synes dere om fjernsynsserien «Makta». Sjedli eller schpaa?


Svar: Til å vere norskprodusert TV-drama synest me «Makta» er framifrå. Utan at me dimed vil påstå at me har nokon som helst ekspertise på korskje norske eller utanlandske fjernsynsserier.


Spørsmål: Er det for lite merksemd rundt prestasjonane til dei norske deltakarane i dei internasjonale skikonkurransane som vert arrangert rundt om i Europa? Me har ei mengd store stjernar, men tek me godt nok vare på dei? Og bør ikkje dei store mediebedriftene dyrke fram fleire sportsjournaliststjernar? Det er ein krevjande jobb å forvalte den norske skikulturen og formidle dei norske triumfane for det norske folk. 


Svar: Skal mediebedriftane dyrke fram sine eigne sportsjournaliststjerner, bør dei nok lære av toppidrettsmiljøa og satse meir på kjemiske hjelpemiddel og adekvat «medisinering» av talenta. Tilgang på kokain og amfetamin burde vere eit minstekrav for journalistar som har i oppgåve å rapportere om alt som skjer under dei store skimesterskapa, og ta tekjer med ikkje berre på hendingar og resultat, men også rykte, utsegn, spekulasjonar og reaksjonar. 


Spørsmål: Vi savner er sterkere fokus på kvinnelig seksualitet i den norske offentligheten. Hvorfor skriver ikke Würmstuggu mer om kvinnelig nytelse og viktigheten av å trives med sin kvinnelige fysiologi.


Svar: Takk for spanande innspel. Det er ikkje umogeleg at dette vert eit  satsingsområde for Würmstuggu i tida som kjem. Takk for tipset.


Spørsmål: Hei. Det er en ting jeg lurer på: Bruker dere AI til å produsere tekstene deres? Om ikke, hvorfor er dere så bakstreverske? Vet dere hvem som heller ikke brukte AI? Hitler.


Svar: Nei, me nyttar aldri AI. 


Spørsmål: Hallå! Anbefal meg et musikkalbum! Gjerne noe pop eller rock, for det er hovedsakelig det jeg hører på for tiden.


Svar: Me tilrår deg å høyre på «Afraid of Sunlight» med Marillion. Dette er ein finfin samling høgstemt progrock, hovudsakeleg i roleg tempo, framført av musikalske ringrevar som demonstrerer ekspertise både på dei respektive instrument sine og når det gjeld komposisjon og arrangement. Plata vart gitt ut i 1995 og er det åttande studioalbumet til Marillion.


Spørsmål: Hva forbinder dere med ordet «sanselig»?


Svar: Snusk.



Det var alt me fikk plass til i denne spørsmålsrunda. Takk til innsendarane: M.Simonsen, MIFF Egersund, Eo_Sæther, Eivind_traedal85, Vebjørn Nguyen-Dahl, E_Næss, James Bhatti,  Mor Åse og Rocke-Sigurd. Send gjerne inn fleire spørsmål. Adressa finn De i telefonkatalogen.



Illustrasjon: Al Hartley, 1950


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Når #metoo dreper

  Søndag 24. mars begynte et mareritt for den prisbelønte amerikanske serieskaperen Ed Piskor, kjent for tegneserier som «Hip Hop Family Tree», «Wizzywig» «Red Room» og «X-Men: Grand Design», og ikke minst den svært populære Youtube-kanalen «Cartoonist Kayfabe». En kvinne ved navn Molly Dwyer postet en «historie» på Instagram der hun fremla et nøye kuratert utvalg chatmeldinger fra 2020 som kunne gi inntrykk av at Piskor forsøkte å flørte med henne. På dette tidspunktet var Dwyer 17, snart 18 år, og Piskor var 37. De kontekstløse chatmeldingene ble ledsaget av grove anklager om «grooming» og uanstendig omgang med en mindreårig. Noen tok et skjermbilde av Instagram-posten og spredde den på sosiale medier. Dermed var helvete igang for Ed Piskor. Internettmobben begynte å samle seg for å ta ned nok et offer.  I løpet av timer ble det en allment akseptert sannhet at Piskor var en pedofil overgrepsmann, eller i beste fall en «creepy old man» som prøvde å komme ned i buksene på unge piker. H

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da