Gå til hovedinnhold

Å våge være naken: Spørsmål og svar under junisolen


Würmstuggu-redaksjonen starter sommeren med nok en spørsmålsrunde. Vi takker for alle innsendte spørsmål. Hvis du lurer på noe, er det bare å sende inn et spørsmål, enten i kommentarfeltet eller pr. post. 

Redaksjonsmedlemene Dalberg og Myhre har trukket spørsmål opp av en tyrolerhatt og påtatt seg å svare på spørsmålene de har fått. Sannsynligvis kommer neste spørsmålrunde til høsten.Er sko egentlig bare å betrakte som litt rigide ankelsokker og tror redaksjonen Heather Locklear noensinne vil gjennoppstå som den høyreiste korintiske søyle hun en gang var?

Dalberg: Det har du sannelig rett i. Sko er egentlig en slags ankelsokker som ikke bare er rigide, men også, eller snarere: nettopp derfor, egner seg godt til utendørsbruk. Vår alles Sammy Jo vil helt sikkert en dag gjenfinne sin indre søyle og atter kaste glans og utstråle vital kraft og skjønnhet i de omstendigheter hun måtte finne seg i inntil sine dagers ende. 

Hva foretrekker De, langfilm eller fjernsynsserier?

Myhre: Den kommer litt an på hvilken sinnstemning jeg er i. Noen ganger liker jeg å sette meg ned med en god Hollywood-klassiker fra 30-årene, andre ganger passer det meg mye bedre å se en episode av en god fjernsynsserie, for eksempel «John Adams» fra 2008.

Liker du å lage mat?

Dalberg: Ja, det gjør jeg. Mat er viktig for å unngå sultfølelse og underernæring. Det sies at jeg gjør det med ekspertise og ikke så rent lite finesse.

Kommer Jonas Gahr Støre til å gjennoppstå som den arbeiderklassens fører han vitterlig er?

Dalberg: Jeg tror det blir vanskelig for Støre å danne regjering med det første, men man skal ikke se bort fra at han med tid og stunder vil klare å mobilisere en folkereisning mot samtidens generelle utvikling.

Liker De å trene?

Dalberg: Ja, jeg jogger og trener arm- og brystmuskler.

Tror du de store ansamlingene som for tiden bekjemper fascismen i Amerikas byer utgjør en fare for ytterligere spredning av koronaviruset?

Myhre: Om viruset fortsatt er utvredt i den amerikanske befolkningen, er jeg redd disse opptøyene kan lede til en videre spredning blant USAs fattigere demografiske grupper. Dessverre respekterer ikke koronaviruset en slik viktig sak som kampen mot fascisme.

Føler De dem frimodig?

Myhre og Dalberg: Vi er begge frimodige.


Takk til Thelonius Baconhagen esq., Kalle_med_fela, Erna17, JohnnyAFA, e_traedal, SensualSanta og TychoB for spørsmålene denne gangen.Illustrasjon: Jack Kirby, 1956

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et