Gå til hovedinnhold

Greatest hits


Würmstuggu feirer i disse dager fem år. Dette er de mest leste innleggene på bloggen. 

Dette er en omtale av Øyvind Holen og Mikael Noguchis eminente tegneserie Drabant.

Niendeplassen deles mellom diktet "Hellig paradoks" og en tekst om de patriarkalske strukturene i vårt viktigste kommunikasjonsmddel - språket.

Her har jeg litt moro med den antagelig største og mest høylytte fraksjonen i Den norske kirke.

Dette er en omtale av Timothy Snyders bok Bloodlands: Europe between Hitler and Stalin og særlig folkemordet på ukrainske og sørrussiske bønder i begynnelsen av 1930-årene.

En tekst om hvorfor reformasjon av islam  ikke nødvendigvis er en god idé. (Og uansett har islam allerede vært gjennom flere reformasjoner.)

Splittelse er et kjent fenomen i religiøse sekter og politisk ekstreme organisasjoner. Med Israel For Fred er som kjent begge deler.

4. Om den norske Israel-lobbyens mangel på anstendighet 
Om det høyreradikale pro-Israel-miljøets bagatellisering, relativisering og trivialisering av nazistenes folkemord på Europas jøder.

En tekst om revolusjonsåret 1956 og Imre Nagys tragiske skjebne.

Om MIFF-sjef Conrad Myrlands nedrige forsøk på å slå politisk mynt på terrorangrepet i Paris i fjor høst.

Om Israel-vennenes hat mot AUF og omfavnelse av Anders Behring Breivik verdier og metoder.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et