Gå til hovedinnhold

Your allies shall know no peace from me, save the peace of the grave

Norman M. Naimark: Stalin's Genocides (2010)
Josef Stalin var tidlig ute med å ta i bruk massemord som politisk virkemiddel i kampen for sosialismen. Allerede i 1929, i forbindelse med den første femårsplanen, begynte han å terrorisere landets bønder med arrestasjoner, deportasjoner, massehenrettelser og politisk organisert hungersnød der millioner ble sultet ihjel av myndigheten. Siden gikk det slag i slag, med Den store terroren i annen halvdel av 30-årene og deportasjonsoperasjonene før og under annen verdenskrig der hundretusener som tilhørte etniske minoriteter mistet livet.

Stalin's Genocides av Norman M. Naimark er et essay som tar opp Stalins folkemord i et folkerettslig perspektiv. Historikeren Naimark gjør rede for Sovjet-regimets praksis med å utrydde befolkningsgrupper som et ledd i byggingen av det sosialistiske samfunnet, og viser at denne praksisen ikke skiller seg vesentlig fra den som fant sted i det nasjonalsosialistiske Tredje rike under annen verdenskrig. Det juridiske konseptet "folkemord" fikk innpass i folkeretten i 1948 som en direkte konsekvens av tyskernes jødeutryddelser. Mange, inkludert Naimark, har problematisert ordlyden i rettsbestemmelsene og påpekt hvordan hensikten med lovene blir utvannet og begrepet relativisert når FN er tvunget til å ha med seg andre minst like morderiske stater på laget. Det var først i forbindelse med den etniske renskningen på Balkan i 1990-årene at folkemordbegrepet ble tatt i bruk i en rettssak.


Steve Englehart/George Perez: Avengers: The Serpent Crown (1975-76)
Steve Englehart var en av Marvel Comics' stjerneforfattere på 1970-tallet. Hans run på Avengers regnes fortsatt blant seriens høydepunkter. George Perez var et stort sett ubeskrevet blad da disse historiene ble utgitt, men han skulle bli en av de store stjernetegnerne på 1980- og 90-tallet. The Serpent Crown er en artig og oppfinnsom historie der handlingen utspiller seg både i "nåtiden" og fortiden i tillegg til i to parallelle universer. Selv om plottet kanskje er noe springende, og mye av dialogen idag nok oppfattes som litt gammeldags, blir man som leser grepet. Englehart har full kontroll over det store persongalleriet og skildrer en gruppe helter som både er knyttet tett sammen og fullt av konflikter. Englehart finner også plass til litt politisk og populærkulturell satire. 

En betydelig del av handlingen utspiller seg på en "annen jord" der Nelson Rockefeller er USAs president og gallionsfigur for et regime som er i lommene på de store multinasjonale konsernene. På denne jorden er det Squadron Supreme som er den dominerende superheltgruppen. Som den erfarne Marvel-leser vet, er SS Marvels svar på Justice League, og en av episodene her har en visuell fremtoning og narrativ oppbygning som en Justice League-historie. Alt i alt en god historie som ikke tar seg selv altfor seriøst, og som dertil har ganske bra artwork. 

Kommentarer

  1. Jeg er nå fullstendig finansiell fordi jeg lånte fra LFDS. Jeg vil bringe dette til kunngjøringen til publikum om hvordan jeg kom i kontakt med LFDS etter at jeg mistet jobben og ble nektet lån av banken min og andre økonomiske institusjon på grunn av min kredittscore. Jeg kunne ikke betale barnas avgifter. Jeg sto bak på regninger, i ferd med å bli kastet ut av huset på grunn av min manglende evne til å betale husleien. Det var i løpet av denne perioden barna mine ble tatt fra meg av fosterhjem. Så bestemte jeg meg for å søke etter midler på nettet der jeg mistet $ 3707 som jeg lånte fra venner som jeg ble dratt av av to online låneselskaper. Inntil jeg leste om: Le_Meridian Funding Service (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) et sted på internett, var fortsatt ikke overbevist på grunn av det jeg har vært igjennom før en slektning av meg som er presteskap også fortalte meg om den pågående låneplanen til LFDS til en veldig lav rente på 1,9%% og nydelige avdragsbetingelser uten straff for mislighold av betaling. Jeg har ikke noe valg enn å også kontakte dem som jeg gjorde gjennom tekst + 1-989-394-3740 og Herr Benjamin svarte tilbake til meg. Den dagen var den beste dagen i livet mitt som aldri kan glemmes når jeg motta et kredittvarsel på $ 400 000,00. Usd-lånebeløp jeg søkte om. Jeg benyttet meg av lånet effektivt til å betale opp gjelden og starte opp en bedrift, og i dag er jeg og barna mine så glade og oppfylle. Du kan også kontakte dem via e-post: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext hjelpelinje: + 1-989-394-3740 Hvorfor gjør jeg dette? Jeg gjør dette for å redde så mange som trenger et lån for ikke å bli offer for svindel på internett. Takk og Gud velsigne dere alle, jeg er Oleksander Artem fra Horizon Park BC, Ukrain.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

"Palestinerne burde vært utryddet fra jorden."

Den islamkritiske og proisraelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred har en aktiv tilstedeværelse på Facebook. På organisasjonens Facebook-side og i gruppen " Nordmenn som støtter Israel " foregår det daglig livlig debatt om aktuelle temaer som opptar norske israelvenner: bibelske profetier om endetiden, muligheten for et renraset stor-Israel, Arbeiderpartiets bånd til nazismen og islam, nyhetsmedienes store antisemittiske/sosialistiske konspirasjon og fremfor alt - hvorvidt det eksisterer palestinere, og om disse menneskene har livets rett.  De fleste har vel etterhvert fått med seg at Facebook-kommentarer regnes som offentlige ytringer, og at dette medfører et redaksjonelt ansvar. Daglig leder Conrad Myrland og hans moderatorer har et svært avslappet forhold til dette. Det skal svært mye til før rasistiske kommentarer blir fjernet. Kanskje ikke så rart egentlig, i og med at organisasjonen ser på det som sin hovedoppgave å forsvare politikken til et