Gå til hovedinnhold

Peak MIFF

Som jeg gjør hver dag, har jeg også idag vært inne på Facebook-gruppen "Nordmenn som støtter Israel". Gruppen drives av propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred og er svært aktiv. Hver dag deles det en mengde innlegg som diskuteres med stor iver, men kanskje ikke så mye innsikt.

Det som slår en når man leser i innleggene her, er at de fleste medlemmene har et religiøst ståsted man må kunne betegne som kristenfundamentalistisk. Her må man legge vekt på -fundamentalistisk, for hatet mot de tradisjonelle hovedstrømskirkene, som Den norske kirke og Den katolske kirke, er påfallende. 

Videre er det så mye av det politiske tankegodset mange gir uttrykk for, som er såpass langt ute på høyresiden at man godt kan kalle det høyreradikalt. Vi snakker om nasjonalisme, innvandringsmotstand, en sykelig antipati mot fagbevegelsen, Arbeiderpartiet og de sosialistiske partiene, muslimhat, rasisme (særlig mot arabere) og et generelt konspirasjonsteoretisk syn på det norske samfunnet og de politiske prosessene, hvis aktører i hovedsak regnes som landssvikere.

Vel, som sagt tok jeg turen innom "Nordmenn som støtter Israel" idag, og blant de vanlige kommentarene lyste denne kommenteren mot meg i all sin komplekse enkelhet:


For et herlig destillat av alt MIFF står for! Her har man fått med alt: Konspirasjoner! Landssvikere! Kommunister, nazister, fascister, islamister i skjønn forening! Endetiden! Antikrist! Kulturmarxisme! EU! Her blir den jevne MIFFers verdenssyn kort og konsist oppsummert. Dette er rett og slett peak MIFF.

Kommentarer

  1. Dine observasjoner stemmer bra med hva jeg opplever inne på den ekstreme gruppen.

    Litt artig forresten at fru Kjærner-Strømberg, som er åpenlyst fremmedfiendtlig og totalt opphengt i nazi-sosialisme-konspirasjoner selv er gift med en løgner og bløffmaker. Han som bløffet seg inn i rollen som leder for Demokratene ved å lyve om å ha vært tidligere topp næringslivsleder i Hydro og andre steder. Hvem er hun til å moralisere egentlig?

    Det er så man kan undres på om det er "normalt"?

    SvarSlett
  2. Normalt er det definitivt ikke.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av