Gå til hovedinnhold

Opprydning og utrenskning i Med Israel For Fred


Den konservative kristne avisen Dagen har de siste dagene kunnet melde om både svartelisting av foredragsholdere og ekskludering av medlemmer fra den pro-israelske propagandaorganisasjonen Med Israel For Fred. MIFF-leder Conrad Myrland har satt ned foten og erklært den antiislamske korsfareren Hege Storhaug fra Human Rights Service og den høyreradikale sionisten Michal Rachel Suissa fra Senter mot antisemittisme uønsket som foredragsholdere for MIFFs lokallag.

Hensikten er selvfølgelig å gjøre organisasjonen mer spiselig for det brede lag av befolkningen. Folk flest ser jo pr. idag på Conrads "politisk og religiøst nøytrale" forening som en gjeng rasistiske, kristenfundamentalistiske galninger med mangelfullt utviklede sjelsevner. 

Og det stemmer jo godt overens med virkeligheten, om man skal dømme etter aktiviteten på MIFFs internettsider. Disse vitner om at både HRS og SMA, i tillegg til den nynazistiske siden Frieord.no og diverse kristenapokalyptiske sider, er viktige informasjonskilder for medlemmene av denne organisasjonen..

Det gjenstår ennå å se hva Conrads opprydnings-og utrenskningsaksjon vil føre til, men det virker sannsynlig at mange vil melde seg ut av organisasjonen hans. Mange har gitt uttrykk for frustrasjon over at han uttaler seg for moderat og "politisk korrekt". Blant annet er hans bruk av ord som "palestiner" og "Vestbredden", som er et høyst kontroversielle tabuord i kristensionistiske kretser, hyppig kritisert i MIFFs kommentarfelt. Det at Conrad ikke direkte benekter at Israel er en okkupasjonsmakt (det er en lovlig okkupasjon, må vite) og at han ikke åpent avviser en tostatsløsning, faller heller ikke i god jord blant disse menneskene, som stort sett baserer sin Israel-støtte på bibelske løfter eller antipati mot muslimer og/eller arabere.

I den jevne MIFFers konspirative univers er enhver som ikke er pro-israelsk, antisemitt og sannsynligvis sosialist. Dette gjelder de fleste journalister, akademikere og politikere (med noen hederlige unntak i FrP, KrF og de kristne småpartiene) og andre toneangivende eliter. Trolig vil mange av mifferne nå anklage Conrad selv for dette.

Jeg tipper at MIFF nå vil oppleve en ganske betydelig medlemsnedgang. Kanskje vil det oppstå en utbrytergruppe av hardcore miffere, et "the real MIFF", eller kanskje vil dette føre til medlemsvekst for de uttalt religiøse kristensionistiske organisasjonene. For et par år siden kjøpte Conrad flere tusen Twitter-følgere, og fremdeles er vel de fleste av hans følgere der falske*. Det finnes det selvfølgelig ingen lover mot, men jeg håper for hans egen skyld at han ikke faller for fristelsen til å opprette falske medlemslister for organisasjonen.

* Ifølge et søk jeg gjorde på https://fakers.statuspeople.com 20. mai i fjor var 44 % av følgerne hans "fake" og 26 % "inactive". Kun 30 % var "good".

Her er forresten hva Conrad skrev på Twitter 22. juli 2011:
Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Rasehets i NRK

  En ting mange ikke er klar over, er at japanske gameshow av den særegne typen som nylig ble parodiert på NRK, har dype røtter i japansk tradisjon. De eldste variantene av denne underholdningsformen kan dateres helt tilbake til 700-tallet, og mye tyder på at de er enda eldre enn det.  Disse gameshowene utgjør en inngrodd del av den japanske kulturen og spiller en grunnleggende rolle for enhver japaners identitet og selvforståelse. Og dette gjelder ikke bare japanere. Japans enorme påvirkning på andre østasiatiske kulturer gjennom århundrene har ført til at det japanske gameshowet også med tiden har blitt en del av folkesjelen i land som Korea, Kina, Vietnam, Laos, Kambodsja, Thailand og Mongolia, medregnet disse nasjonenes diasporaer på andre kontinenter og ellers alle som har en eller annen genetisk forbindelse til disse folkene. Derfor er det beklagelig at NRK har tillatt seg å angripe denne essensielle delen av den østasiatiske raseånd på denne måten.  Würmstuggu berømmer derfor at

Du vil ikke gjette hva redaktøren har lest

  Det har, kanskje ikke så veldig overraskende, gått endel i western her i det siste. Jeg selvfølgelig lest det siste Tex Willer , altså nummer 681, som inneholder tredje episode av historien som ble innledet i nr. 679. I tillegg har jeg lest et par Morgan Kane -bøker. Her skal jeg skrive litt om hvordan disse verkene stemmer overens med de kvaliteter jeg mener et genretypisk heltenarrativ med handling fra Den nye verden i annen halvdel av 1800-tallet bør inneha. I Tex Willer nr, 681 befinner våre venner seg fortsatt i Guatemala, der det er politisk kaos etter president Barrios’ død, og en bande, eller snarere en dødskult, bestående av indianere som går under navnet «La negra muerte» (som også er tittelen på denne episoden) sprer frykt i landet. Banden holder til i noen gamle maya-ruiner (Tikal, etter hva jeg kan se), hvor de blant annet bedriver menneskeofringer. Det blir selvsagt endel action i disse eksotiske omgivelsene, samtidig gjør gamle-Kit og unge-Kit seg kjent med en amerika