Nu medens sommeren er i ferd med at feste sitt ildfulde grep om det sentrale Østlandsområdet, er det på tide at opplyse leseren om hvorledes man for tiden stimulerer sine æstetiske og intellektuelle sanser. Man lever jo som kendt ej af brød alene.
De gamle hårdrockerne Paradise Lost er ute med et nytt album med den velklingende tittelen The Plague Within. Selv om den ikke har fått så altfor mange gjennomhøringer ennå i det würmske hjem, er det mye som tyder på at dette er deres beste utgivelse siden Shades of God fra 1992. Musikalsk er de tilbake på gamle trakter i doom/death-land, noe som ikke er så rent lite oppsiktsvekkende for et band som de siste par decenniene ha foretatt en formidabel ørkenvandring med både pinglete indierock og synthpop i oppakningen.
Ettersom radio stort sett bare er crap, hører jeg jo mye på podcast. Nettsiden Amerikansk politikk har startet sin egen Ampolcast, som er vel verdt å få med seg for de som er interessert i politiske forhold i Sambandsstatene, og særlig racet mot presidentvalget i 2016. En annen interessant podcast er Ken Rudin's Political Junkie. De ukentlige episodene er informative og underholdende, med både dybde og glimt i øyet. Rudin henter inn eksperter med bakgrunn fra journalistikk og akademia, i tillegg til de politiske aktørene selv, som drøfter aktuelle og historiske hendelser i verdens største demokrati. Ellers hører man jo fortsatt på tegneseriepodcastene Comic Books Are Burning In Hell og Wait What? Bra begge to. Videre hører man med stor interesse på Melvin Braggs In Our Time fra BBC. Dette vidtfavnende programmet tar opp temaer fra historie, litteratur, religion, filosofi og videnskap. Lærerikt og interessant.
Man har jo også lest litt i det siste. A. James Gregor er en av de store autoritetene på italiensk fascisme, og hans Mussolinis Intellectuals: Fascist Social And Political Thought er dritbra. Gregor har satt seg fore å gjendrive den alminnelige oppfatningen av fascismen som en irrasjonell og intellektuelt hul ideologi uten substans. Her får vi et innblikk i fascismens idehistoriske røtter i syndikalisme, nasjonalisme og filosofen Giovanni Gentiles "aktualisme" og en fascinerende innføring i ideene til de tenkerne som gjorde det fascistiske prosjektet til sitt eget.
Når det gjelder verbal-visuelle superheltnarrativer, har jeg lest en del Legion of Super-Heroes i det siste, både fra det glade 70-tall og fra Levitz/Giffen-årene på 80-tallet. Dette er sjarmerende superhelttegneserier som slett ikke står tilbake for samtidige rivaler som New Teen Titans og X-Men. Flotte tegninger og underholdende historier.
La meg også få anbefale et par intervjuer med Daniel Clowes. Han er for tiden er aktuell med en tobinds samleutgave av sin eminente serie fra 90-tallet, Eightball. Her og her.
...Jo, og så har jeg fått med meg de fem første episodene av Netflix' TV-serie om Daredevil. Ganske bra, egentlig.
Således kan man altså få tiden til at gå. Excelsior!
Kommentarer
Legg inn en kommentar