Gå til hovedinnhold

De puster på hatets og ondskapens glør!


Som daglig leder for den høyreradikale pro-sionistiske organisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) er ikke Conrad Myrland fremmed for å forsvare overgrep, okkupasjon og etnisk diskriminering. Det er faktisk jobben hans. 

Ofte forsvarer han Israels overgrep mot palestinerne med referanse til Nazi-Tysklands ugjerninger under annen verdenskrig. Dette er også ofte skytset han bruker når han angriper personer og organisasjoner som uttrykker solidaritet med palestinerne (eller "palestinerne", som israelvennene ynder å kalle dem. Palestinerne er jo ikke noe virkelig folk, må vite. De er jo ikke omtalt i Bibelen). Hvis man støtter palestinerne og tar avstand fra Israels statsbærende ideologi, sionismen, er man jo jødehater og stiller på linje med offiserkorpset i Hitlers utryddelsesleirer. 

I årevis har Myrland uttrykt "bekymring" for norsk antisemittisme på den politiske venstresiden og i diverse ideelle organisasjoner. I fravær av en norsk nynazistisk bevegelse å snakke om har han midlertid vært nødt til å rette sin "antinazistiske" retorikk mot LO og partiene på venstresiden - og selvfølgelig islam, interessant nok Israels nest største religion.

Nå har imidlertid den skandinaviske nynazismen gjort et comeback i den norske offentligheten i form av Den nordiske motstandsbevegelsen. Dette er jo kjærkomment for den norske antisemittismens nemesis. Her har vi faktisk ekte antisemitter, som ikke bare hater jøder, men som også omfavner den tyske nasjonalsosialismens retorikk og estetikk!

(La meg bare i parentes bemerke at mange av MIFFs medlemmer deler mye av tankegodset til denne "tradisjonelle" formen for høyreekstremisme. Dette har jeg blant annet påvist her.)

Hva gjør man så når man allerede opererer med en teori om en "antisemittisk" konspirasjon bestående av antisionistiske og Israel-kritiske krefter, og så dukker det opp virkelige antisemitter som står litt for nær ens eget ståsted? Jo, man utvider konspirasjonen og inkorporerer de virkelige antisemittene. Da vil jo alle forstå at nynazistene og LO egentlig kjemper den samme kampen. Jo mer omfattende konspirasjonsteorier er, jo mer overbevisende virker de. 

Israelvennenes virkelighetsoppfatning har jo allerede ofte et religiøst-sekterisk "oss mot verden"-tilsnitt, og denne konspirasjonstenkningen forsterkes jo ytterligere om man kan påvise at det faktisk finnes uomtvistelige antisemitter i deres rekker.

Det er nettopp det Myrland gjør i en artikkel datert 19. september med overskriften "Du skal ikke tro, at du bare har drømt!" Med Arnulf Øverlands antinazistiske dikt "Du må ikke sove" som akkompagnement maner han frem en antisemittisk kimære der nazimarsjen i Kristiansand i sommer settes i sammenheng med LOs boikottvedtak og BDS-bevegelsen, Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, eller "kirkelig demoniseringsuke", som Conrad kaller det, og SAIHs arbeid mot Israels okkupasjon av de palestinske områdene. Myrland sier ikke eksplisitt at disse samarbeider, men han insinuerer og han understreker sitt poeng ved å sitere Øverland. 

Myrland er ikke dum, men han vet at en stor andel av medlemsmassen i organisasjonen hans er det. Han fisker i opprørt hav, og han vet nøyaktig hvilke knapper han skal trykke på. Han puster på hatets og ondskapens glør. Og han vet at medlemmenes hat primært er rettet mot tre grupper: araberne, muslimene og den norske venstresiden. De norske israelvennenes dumhet inneholder altså en god dose rasehat, religiøst hat og politisk hat. Når man leser kommentarfeltene på MIFFs hjemmeside og Facebook-sider, ser man hvor effektivt Myrlands insinuasjoner og karakteristikker virker. Der akker man seg over det muslimelskende Arbeiderpartiet (gjerne kalt "Allahpartiet"), man opprøres over LOs iver etter å utrydde jødene, og man utbasunerer gjerne at "Palestinerne burde vært utryddet fra jorden". Og man gleder -virkelig gleder! - seg over at jødene skal vende "hjem". For er det noe MIFFerne og nynazistene kan enes om, er det at jødene har ingenting i Europa å gjøre.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av