Gå til hovedinnhold

Israel-vennenes hat

Conrad Myrland og hans organisasjon Med Israel for fred har jeg omtalt flere ganger før på denne bloggen. Denne gjengen, som selv hevder å arbeide for "å skape større sympati for Israel og det jødiske folk gjennom saklig og allsidig informasjonsarbeid", er som kjent i bunn og grunn en propagandaorganisasjon og i praksis et talerør for den israelske høyresiden, med alt hva det innebærer av forsvar av okkupasjon, rasistisk lovverk og militær aggresjon. MIFF hevder å være religiøst nøytrale og partipolitisk uavhengige, men det er ingen hemmelighet at medlemsmassen for en stor del består av apokalyptisk orienterte kristensionister som hører til langt ute på høyresiden. 

Hvis man følger med på organisasjonens Facebook-gruppe "Nordmenn som støtter Israel", vil man uunngåelig treffe på en mengde utsagn fra medlemmer og andre sympatisører som vitner om en generell mangel på moralsk anstendighet og rasjonell forståelse av politiske og historiske forhold. Kort sagt, her syder det over av rasistisk hatretorikk, antimuslimsk konspirasjonstenkning av "Eurabia"-typen og kristenfundamentalistisk tankegods, samt god, gammeldags personhets, selvfølgelig.

Det er neppe en overdrivelse å hevde at brorparten av medlemmene i denne gruppen baserer sin Israel-støtte på en kristen endetidsforståelse, der den israelske staten oppfattes som et ledd i Guds plan frem mot Dommedag. Med en slik apokalyptisk forståelse av konflikten er det ikke rart at moralen relativiseres og grensene for anstendig oppførsel forskyves, på samme måte som vi ser det i "politiske religioner" som kommunisme og nasjonalsosialisme. 

Tirsdag 11. august ble det delt en post med en screenshot av Palestinakomiteens Facebook-oppdatering om sin stand på AUFs sommerleir på Utøya, den første siden massakren 22. juli 2011, med kommentaren "ufattelig.........". 


Dette avstedkom en rekke kommentarer der gjennomgangstema var at AUF er en nazilignende organisasjon, og at AUF kan takke seg selv (eller Gud) for Anders Behring Breiviks terrorangrep. Her er noen eksempler:

"AUF-ungdommen som nå har lagt seg på den linjen å boikotte og fordømme Isrrael nord og ned, bør i det minste lære den leksen at en hver boikott av Israel og jøder kommer tilbake som en boomerang på dem selv."

"den som velsigner Israel skal bli velsignet og den som forbanner Israel skal bli forbandet og vi så alle hvordan det gikk på Utøya"

"De får straffen sin før eller siden... De som er mot Israel"

"Det er mange likheter mellom dem [AUF] og NS sitt ungdomsparti som var under krigen".

"har det blitt en nazi leier.!!"

"Arbeiderparti ungdom på sitt beste! Dette er våre fremtidige politiker!!!! Dette er representanter for Arbeiderpartiet! Under andre verdenskrig var det Hitler jugend det het!!!!

"forkastelig, Terror øya viser sitt sanne ansikt igjen og igjen."

"Ja de smilte i nazipartiet også når de stolt viste frem sin ondskap."

"Forferdelig at de starter hjernevaskinga på Utøya, der de fleste er barn,tenåringer. ... De er skammelig. Ikke noe rart det er et jødehat i Norge."

"Har dere ikke lært nok av 22. juli???? Utrolig..."

Pluss denne her: 

(Artikkelen handler om en såkalt "22. juli-profeti" der terrorangrepet forstås som en straff fra Gud.)

I skrivende stund (17. august) har ingen av Facebook-gruppens moderatorer slettet noen av kommentarene. Man må vel bare anta at de ikke finner dem problematiske. Breivik er jo tross alt Israel-venn selv.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hatpropaganda i skolebibliotekene

  Vi har mottatt et foruroligende brev fra en av våre lesere. Vi publiserer det i uavkortet form.  Kjære Würmstuggu Jeg er en kjærlig forelder til en 15-åring som går på ungdomsskolen. Her om dagen kom hen hjem og fortalte noe som rystet vår lille familie langt inn i ryggmargen. Dette hendte mens klassen var på biblioteket for å finne en bok å lese. Mens vår unge skoleelev gikk der mellom bokhyllene på jakt etter lesestoff, fikk hen øye på noen bøker hen har hørt meget om, men aldri lest. (Vi er påpasselige med å gi hen egnet litteratur med gode verdier.) Der stod nemlig «Harry Potter»-bøkene av J.K. Rowling i all sin fargerike, forlokkende prakt. Her må noen ha sovet i timen, tenkte vi, for ingen som følger med i nyhetsbildet kan vel ha unngått å få med seg at Rowling er en moderne hatprofet som sprer sin giftige transfobiske propaganda ikke bare på «sosiale medier», men også gjennom disse tilsynelatende harmløse barnebøkene og de filmene de er basert på. Da vårt barn konfronterte bib

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer og levde et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne dan

Fra Würmstuggus postkasse: Om språket, historien og Instagram-antirasismen

  Vi har mottatt et brev fra en av våre lesere: Kjære Würmstuggu Jeg er en pensioneret Skolemand der undres: Hvad er Eders Syn paa den moderne antirasistiske Bevægelse slik den har manifestert sig i den offentlige Debat de senere Aar? Er I paa Parti med Fremtiden, eller tilhører I det socio-økonomiske Bundfald der kaldes «hvite, privilegerte Gubber»? De der bad Mig skrive dette Brev, opplyste Mig om at I tidvis publiserer meget avancered Stof der vanskeligt laar sig processere af unge Sind samt Sindene til eldre Borgere der plages af noget der visstnok kaldes «intellektuell Ladskab». Kan De venligst give Mig et svar paa dette? Med venlig hilsen «Pensioneret Skolemand» Redaktør Dalberg svarer: Jamal Sheik fikk mye oppmerksomhet for et års tid siden da han via sin Instagram-konto « rasisme_i_norge » kritiserte TV Norges fjernsynsserie « Nissene over skog og hei » for å ha med en «rasistisk» figur, Espen Eckbo s «Ernst Øystein», og sågar klarte å få strømmetjenesten D-Play til å av