Gå til hovedinnhold

Mer Ditko!


Steve Ditko:
Strange Avenging Tales
Fantagraphics Books, 1997

All New Steve Ditko’s 160 Page Package
Robyn Snyder, 1999

Jeg har lest litt Steve Ditko igjen. Denne mannen, som døde i fjor sommer, skapte på begynnelsen av 1960-tallet Spider-Man, den mest kommersielt suksessfulle superhelten i annen halvdel forrige århundre, men livnærte seg de siste 40 årene av sitt lange liv med kommersielle strøjobber og obskure, intenst ukommersielle, dypt personlige tegneserier inspirert av Ayn Rands idéer. Og det er et par utgivelsen av den sistnevnte kategorien jeg har kikket på.

I Strange Avenging Tales fra 1997 og All New Steve Ditko’s 160 Page Package fra 1999 hamrer Ditko inn sitt libertarianske budskap i historie etter historie. Fablene hans har overfladiske likhetstrekk med kommersielle genrer som krim, skrekk og superhelter, gjerne med et metafysisk, eller i det minste symbolsk, tilsnitt, men det er ikke å skape spenning som er målet hans, det han først og fremst er ute etter, er å formidle idéer. Idéer om frihetens forutsetninger, individualisme vs. kollektivisme, rasjonalitet vs. irrasjonalitet og selvsagt kapitalismens og nattvekterstatens fortreffelighet. 

Ditko har selvfølgelig tenkt ut alt dette på forhånd (eller kanskje rettere: assimilert Rands tankegods), og for den som har lest noe av «den personlige Ditko» fra før, er det ingen overraskelser her. Ditko reflekterer ikke, han anskueliggjør «sannheten». Og figurene hans har intet menneskelig ved seg, ingen kjødelighet, ingen følelser, de er avatarer, representasjoner for ferdig formede idéer med tildelte plasser i et nøye uttenkt system. Og alle historiene ender med at den korrumperte, irrasjonelle antagonisten får sin straff eller går til grunne. Det er et moralsk univers med lett gjenkjennelige verdier Ditko har skapt, for i likhet med Ayn Rand mener Ditko at kriminalitet og umoral skyldes menneskers valg og verdier, ikke sosioøkonomiske forhold.

Likevel er dette fantastisk engasjerende tegneserier. Dels handler det om den kompromissløse monomanien Ditko utviser i sine narrativer. Alle historiene gjennomsyres av en «hvis du ikke skjønner dette, er du en idiot»-holdning som gjør at leseren (eller i det minste, jeg) tror på Ditkos prosjekt. Dette er åpenbart ikke noe han gjør for å tjene penger eller for å gjøre seg populær, det er et destillat av en manns sjelsliv.

Og dels handler det om den visuelle virtuositeten disse historiene er fortalt med. Ditko har en idiosynkratisk tegnestil som er lett gjenkjennelig på lang avstand. Han holder seg normalt til en streng «grid» på seks eller ni ruter, noe som gir god plass til å la historien utfolde seg, og som samtidig skaper en fin, fast rytme i historiefortellingen. Ditko bruker også mønstre og teksturer på en oppfinnsom og grafisk slående måte. 

Stilen hans er i utgangspunktet forholdsvis enkel. Som tegner prioriterer han klarhet foran realisme, og det er tydelig at han finner stor glede i tegnearbeidet, for det er stor variasjon i det visuelle uttrykket. I noen av historiene i er figurene knapt mer enn konturer, mens i andre bruker han kompliserte skraveringer. Det er også stor bredde i spekteret karikatur - (relativ) realisme. Ditko er en uttalt motstander av moralsk ambiguitet i kunsten, og dette er noe som viser seg i figurtegningene hans. Det er sjelden vanskelig å se hvem som er helt og hvem som er skurk på et øyeblikk bare man blir kjent med ikonografien hans. Men figurene er alltid utsøkt ekspressive, særlig ansiktene og hendene. Kvinnene er totalt blottet for ynde og sensualitet, men sånn skal det nå en gang være i Ditkos univers, spør du meg.

I Strange Avenging Tales er det en historie, «The Baffler» der Ditko bruker gråtoner - med stor suksess, får man vel legge til, men ellers går det i ren, tradisjonell, høykontrast sort-hvitt i historiene i begge disse samlingene. Litt synd egentlig, for han er god til å male med blekk. Det beviste han for første gang i sine arbeider for Warren på 60- og 70-tallet.

Ditko er en mester til å designe slående kostymer til sine mystiske helter og skurker, bare se på «The Blinder» og «The Void» og «If... Then...» fra 160 Page Package. Kostymene har et utpreget «tegnet» design. Han later ikke som han avbilder noe som kunne eksistert i virkeligheten, what you see is what you get - streker og flater av blekk på papir som sier noe om verden. Altså ikke noe vesensforskjellig fra tekst. Og det Ditko har å si om verden, handler mer om hvordan den burde være enn om hvordan den er. Som tidligere nevnt, er det «sannheten» Ditko er opptatt av. Hvorfor skal blekket på papiret gi seg ut for å være noe det ikke er da?

La meg til slutt si noe om den siste historien i 160 Page Package. «The Germ» er en fabel om den destruktive kraften i «ideologisert vitenskap». Handlingen utspiller seg i et diktatur der en mystisk epidemi skaper en krise for regimet. Det er lett å se paralleller til lysenkoismen og dens klamme hånd over sovjetisk naturvitenskap i Stalin-tiden, og selv om Ditko aldri konkretiserer landet eller ideologien (utover at den er kollektivistisk og legitimerer massedrap), er det tydelig at det er Sovjetunionen han forteller om her. Settingen og tematikken minner om Ditkos The Safest Place fra 1993. Noen synes kanskje det er anakronistisk, å lage antisovjetisk polemikk et tiår etter Sovjetunionens sammenbrudd, men jeg vil heller si det er sprekt.

Steve Ditkos polemiske serier kan virke både utdaterte og tungrådde. Tegnestilen er «gammeldags», dialogen er antinaturalistisk, karakterenes navn er ofte bare tilfeldig sammenraskede bokstaver (muligens med symbolikk som jeg ikke fanger opp), og det er vanskelig å identifisere seg med noen av figurene. Men det er denne tilsiktede merkeligheten som er så fascinerende. Ditko var en helt spesiell mann full av motsetninger. Hans rigide verdistandarder informerte det meste av hans ikke-kommersielle arbeid (og en god del av det kommersielle også). Som overbevist randianer var han en ensom svale blant sine kolleger, men kreativitet og individualitet hadde han mer av enn de fleste. 

Også tegnet han nydelige hender. 



Kommentarer

  1. Hei, jeg vil dele mitt fantastiske vitnesbyrd. Etter å ha vært i forhold til ektemannen i mange år, slo han opp med meg, jeg gjorde alt for å bringe ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har for ham ba jeg ham med alt, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for vennen min, og hun foreslo at jeg heller skulle kontakte en stavebeslag som kunne hjelpe meg med å kaste en spell for å bringe ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodde på stave, jeg hadde ikke noe valg enn å prøve det, jeg sendte en e-post med stavekasteren, og han fortalte at det ikke var noe problem at alt vil være i orden før tre dager, at eksen min vil returnere til meg før tre dager, han kastet trylleformularen og overraskende den andre dagen, det var rundt 16.00. Eksen min ringte meg, jeg var så overrasket, jeg svarte på samtalen, og alt han sa var at han var så lei seg for alt som skjedde at han ville at jeg skulle vende tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham at det var slik vi begynte å bo sammen lykkelig igjen. Siden den gang har jeg gitt et løfte om at alle jeg kjenner som har et forholdsproblem, jeg vil være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftige stavekasteren som hjalp meg med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
     kan du sende ham e-post hvis du trenger hans hjelp i ditt forhold eller noen annen sak.

    Elsker staver
    Tjen gode penger eller vinn et lotteri.
    Oppnå suksess i virksomheten.
    Åndelige problemer.
    Vinn rettssak.
    Se etter din livspartner.
    Få en godt betalt jobb.
    Få kontroll over ekteskapet ditt.
    Motta tjeneste og få tiltrekning fra folk.
    Få tilbake tapte penger.
    Helbrede deg av alle sykdommer. både helbredelig og uhelbredelig.
    Løs graviditetsproblemer og velsigne deg med babyer osv ...

    Kontakt denne flotte mannen hvis du har noen problemer med en varig løsning
    gjennom babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551
    Viber: +2348136951551

    Takk meg senere

    SvarSlett
  2. DR ISIKOLO er rett og slett den beste stavebeslaget og hjelperen. Jeg heter Loreta Emilio, av respekt for deg og dine trolldom må jeg gjøre dette vitnesbyrdet kjent for alle. Jeg har vært i andre stavekontroller uten å se noe resultat. Jeg ville bare ønske at jeg kom til deg tidligere, jeg fikk det beste fra deg. Eksmannen min var borte i et år, og jeg dro overalt og andre stavekastere for å få hjelp, men intet resultat før vennen min introduserte meg for Dr Isikolo. Trolldomene hans virket underverker, og mannen min er tilbake med full kjærlighet. Det er et mirakel! Han kom plutselig tilbake med blomster og sa at jeg skulle tilgi ham, jeg ble virkelig flabøst og sjokkert når mannen min knelte ned og ba om tilgivelse og for at jeg skulle akseptere ham tilbake. Jeg mangler ord og gleder meg, du er en Gud som er sendt til meg og hele familien. Og nå er jeg en glad kvinne nok en gang.Takk så mye Dr. IsikoloTil alle som leter etter en virkelig stavebeslag, bør du kontakte DR ISIKOLO på isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196.

    SvarSlett
  3. Min mann og jeg har vært sammen i 3 år, vi begynte med problemer (5. JANUAR), og vi brøt begge opp i år, etter vår kamp om juksevanene hans, som de alle sier at det ikke er deres skyld, men jeg var den som fikk vondt for det . Jeg var opprørt over hele saken om at jeg måtte kalle for separasjonen, men jeg følte meg virkelig dårlig. Adskillelsen hadde virkelig innvirkning på datteren min som måtte leve borte fra faren sin at jeg måtte tenke på en måte å ordne opp i og finne løsning på min manns vanskelige oppførsel. Jeg fant ut om en stavebeslag kalt DR ISIKOLO på denne lenken (drisikolosolutionhome.webnode.com) som hjalp meg med problemet med å få ektefellen min tilbake til meg og få ham til å slutte å jukse. Snart kom Richi tilbake til meg og tigget på Sicilia der jeg bodde etter skilsmissen vår, og jeg ba ham at han måtte vise meg at han har forandret seg for at jeg skal tro på ham. Han kom tilbake to ganger etter den dagen til Sicilia og ba meg om å få ham tilbake. Det har gått to måneder siden mannen min kom tilbake til meg, og vi har bodd sammen siden den dagen. Jeg tror denne mannen også kan hjelpe deg med å få tilbake eks-kjæresten din. Hans e-postadresse er isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196

    SvarSlett
  4. Jeg heter Lora Diederick, og jeg vil takke Dr Isikolo, en veldig kraftig stavekaster som hjelper meg å bringe mannen min tilbake til meg, for noen måneder siden har jeg et alvorlig problem med mannen min, så langt han forlot huset, og han begynte å gå ut med en annen kvinne og han ble hos kvinnen, jeg prøvde alt jeg kan for å bringe ham tilbake, men all min innsats var ubrukelig til den dagen min venn kom hjem til meg og jeg fortalte henne alt som hadde skjedd mellom meg og mannen min, så fortalte hun meg om et kraftig stavebeslag som hjalp henne da hun var i samme problem. Jeg kontaktet deretter dr. Isikolo og fortalte ham at alle tenker, og han ba meg om ikke å bekymre meg selv igjen at mannen min vil komme tilbake til meg etter at han har kastet en trollformel på ham, trodde jeg det var en vits, etter at han var ferdig med å kaste trylleformularen, fortalte han at han nettopp var ferdig med å kaste trylleformen, til min største overraskelse i løpet av de to dagene, mannen min kom virkelig tilbake ber meg om å tilgi ham, hvis du trenger hans hjelp, kan du kontakte ham med emai-en l isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196. ta kontakt med ham nå så vil problemene dine bli løst for alltid.

    SvarSlett
  5. DR ISIKOLO den beste stavebesetningen online gjenoppretter mitt ødelagte forhold, og jeg anbefaler DR ISIKOLO til alle som trenger hjelp.
    Mannen min forlot meg for en annen kvinne for 3 måneder siden, og siden den gang har livet mitt blitt fylt av smerte og sorg og hjertebrudd fordi han var min første kjærlighet som jeg har tilbrakt hele livet med. En venn av meg fortalte at han så noen vitnesbyrd om en stavebesetning kalt DR ISIKOLO om at han kan få tilbake kjæresten i løpet av noen få dager, jeg lo det og sa at jeg ikke er interessert, men på grunn av kjærligheten min venn hadde til meg, hun konsulterte den store presten på mine vegne og til min største overraskelse etter to dager som mannen min ringte meg for aller første gang etter tre måneder at han mangler meg og at han er så lei for alt han fikk meg til å gå gjennom. Han kom tilbake til meg og nå er vi glade sammen. Jeg kan fremdeles ikke tro det, for det er utrolig utrolig. Takk DR ISIKOLO for at jeg fikk tilbake kjæresten min og også til min vakre venn som gikk inn på vegne av meg, for alle som kan trenge hjelp fra denne store presten her er e-postadressen: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på 2348133261196.

    SvarSlett
  6. Det utrolige som nettopp skjedde i livet mitt, mannen min som forlot meg og min 2 år lange baby til en annen kvinne, er tilbake til meg. Ting var vanskelig fordi jeg ikke har jobb, og jeg ber fôr så mamma kom meg til unnsetning for å ta meg og babyen min 2 år hjem, selv om problemene ikke ble løst, men det var litt bedre for meg å lete etter jobb mens mamma hjalp meg med babyen hjemme, jobbet hun ikke. Min bror var den som tok seg av henne, ting fungerte ikke for meg egentlig fordi jeg ikke har jobb. Mens jeg fortsatt var på utkikk etter jobb, kom jeg i kontakt med en kvinne som fortalte meg hvordan hun fikk fri fra lignende problemer gjennom hjelpen fra DR ISIKOLO. Hun ga meg informasjonen, og jeg tok kontakt med ham, og etter mitt møte med DR ISIKOLO ga han meg relevant informasjon om hvordan han vil hjelpe meg som jeg fulgte, og til min overraskelse returnerte mannen min tilbake til meg etter 2 dager og det ble meg så overrasket. Da han kom tilbake, tilgav jeg ham fordi jeg vil ha ham tilbake, han kom hjem og vi slo oss til ro og ting gikk tilbake slik de var eller enda bedre. Her er kontakten hans hvis du ønsker å prøve: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan også Whatsapp ham på +2348133261196. Takk DR ISIKOLO.

    SvarSlett
  7. DU MÅ LESE:
    Hei, jeg er Michael Traversa. Etter 3 år med Helena, slo hun opp med meg, jeg gjorde alt for å bringe henne tilbake, men alt var bortkastet. Jeg ønsket henne så mye på grunn av kjærligheten jeg har til henne, jeg ba og lovet henne, men hun nektet. Jeg forklarte problemet mitt til vennen min, og han foreslo at jeg heller skulle ta kontakt med en stavebeslag som kunne hjelpe meg med å kaste en trylleformel for å bringe den tilbake, men jeg er typen som aldri trodde på staveformer før, jeg hadde ikke noe annet valg enn å prøve ham, jeg kontaktet stavebeslaget på e-posten hans, og fortalte meg at det ikke var noe problem, at alt ville være bra i løpet av 24 timer, at eksen min ville komme tilbake til meg innen 24 timer etter å ha kastet trylleformularen. stave, og overraskende nok, innen 24 timer var det rundt 16.00 07.02.2020. Helena (eksen min) ringte meg, jeg var så overrasket over at jeg tok opp telefonen og sa bare at hun var så lei meg for alt, og hun gikk med på å bo sammen med meg igjen. Jeg var veldig glad og dro til henne, så vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden den gang har jeg lovet at alle jeg kjenner som har et forholdsproblem, vil hjelpe en slik person ved å lede dem til den eneste virkelige og kraftige rollebesetningen som har hjulpet meg med problemet mitt. Kontakt lege Sango på e-posten hans spellspecialistcaster937@gmail.com "Mitt liv er tilbake! Etter 14 år med ødelagt ekteskap, forlot mannen min meg og våre to tvillinger. Jeg følte at livet mitt var over, jeg begikk nesten selvmord, jeg var følelsesmessig deprimert i veldig lang tid, men takket være stavebesetningen Doctor Sango, som jeg møtte på nettet en trofast dag mens jeg surfer på internett på jakt etter en god stavebesetning som kunne løse problemene mine, kom jeg over mange vitnesbyrd om denne stavebesetningen Noen vitnet om at han hadde gjenopprettet kjæresten Ex, andre vitnet om at han gjenopprettet livmoren, kurert Herpes og andre sykdommer, andre vitnet om at han kunne kaste en spell for å stoppe skilsmisse og så videre. Jeg kom også over et spesielt vitnesbyrd som gjaldt en kvinne ved navn Sonia, vitnet om hvordan doktor Sango brakte kjæresten Ex på mindre enn 7 dager og snudde krefteffektene til de små guttene sine, og på slutten av vitneforklaringen la jeg ned Doctor Sango e-postadresse. Etter å ha lest alle sammen, bestemte jeg meg for å prøve doktor Sangon. Jeg kontaktet ham via e-post og forklarte problemet mitt for ham. På bare tre dager kom mannen min tilbake til meg, og vi løste problemene våre, og vi er enda lykkeligere enn før. Doctor Sango er en virkelig talentfull mann og jeg vil ikke slutte å publisere ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem og du leter etter en ekte casting spell som vil løse alle problemene dine. Prøv doktor Sango når som helst, det kan være svaret på problemene dine. Her er kontakten spellspecialistcaster937@gmail.com

    SvarSlett
  8. "Mitt liv er tilbake! Etter 14 år med ødelagt ekteskap, forlot mannen min meg og våre to tvillinger. Jeg følte at livet mitt var over, jeg begikk nesten selvmord, jeg var følelsesmessig deprimert i veldig lang tid. Men takket være stavebesetningen Doctor Sango, som jeg møtte på nettet en trofast dag mens jeg surfer på internett og så etter en god stavebesetning som kunne løse problemene mine, kom jeg over mange vitnesbyrd om denne spesielle stavebesetningen. Noen vitnet om at han hadde gjenopprettet kjæresten Ex, andre vitnet om at han gjenopprettet livmoren, kurert Herpes og andre sykdommer, andre vitnet om at han kunne kaste en spell for å stoppe skilsmisse og så videre. Jeg kom også over ett spesielt vitnesbyrd som gjaldt en kvinne som het Sonia, vitnet om hvordan doktor Sango brakte kjæresten Ex på mindre enn syv dager og reverserte krefteffektene til de små guttene hennes, og på slutten av vitneforklaringen la jeg ned Doctor Sango e-postadresse. Etter å ha lest dem alle, bestemte jeg meg for å prøve Doctor Sangon. Jeg kontaktet ham via e-postog forklarte problemet mitt for ham. På bare tre dager kom mannen min tilbake til meg, og vi løste problemene våre, og vi er enda lykkeligere enn før. Doctor Sango er en virkelig talentfull mann og jeg vil ikke slutte å publisere ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem og du leter etter en ekte casting spell som vil løse alle problemene dine. Prøv doktor Sango når som helst, det kan være svaret på problemene dine. Her er kontakten spellspecialistcaster937@gmail.com

    SvarSlett
  9. Hallo seere jeg heter olga bottova mannen min forlot meg for en annen kvinne etter ett års ekteskap. Jeg trengte ham desperat tilbake fordi jeg elsket ham så mye. Jeg ble veldig bekymret og trengte hjelp. På denne trofaste dagen mens jeg surfer på internett, kom jeg over et bestemt vitnesbyrd om STOR HAVSMASTER. Så jeg følte at jeg burde prøve ham. Jeg kontaktet ham, og han fortalte hva jeg skulle gjøre, og jeg gjorde det, så gjorde han en (return Love spell) for meg. 28 timer senere kom mannen min tilbake til meg og gråt og ba om min tilgivelse. I dag er jeg så lykkelig, og jeg vil anbefale denne fantastiske stavebeslaget til alle som virkelig trenger en presserende løsning på sine ødelagte forhold, han er spesialisert i 1. bringe tilbake mistet kjæreste 2. vinn ditt kjære hjerte 3. hjelpe single folk for å finne partnere 4. være gift 5. Kjærlighetsattraksjon 6. Giftproblemer & skilsmisse 7. Kjærlighetsdel 8. nyreproblemer all slags sykdom kan du kontakte ham på whatsapp med ( 2348158911896) Eller send ham en e-post på: seawaydr22@gmailcom

    SvarSlett
  10. Hallo seere, jeg heter Amelia. Jeg er her for å publisere det store arbeidet til STOR HAVMASTER. . Mannen min forlot meg for en annen kvinne, og jeg trengte ham så sårt fordi jeg elsker ham. Det hele bekymret meg for at jeg ikke kunne konsentrere meg om jobb. Jeg lette etter hjelp fra venner og familie, men ingen kunne få svar på problemet mitt før naboen min henviste meg til THE STOR SEA MASTER. Jeg tok kontakt med ham, og jeg åpnet alt for ham, og han ga meg håp og lovet meg at mannen min ville komme tilbake til meg innen tre dager. Jeg fulgte alle instruksjonene han ga meg og så at mannen min kom tilbake til meg som legen hadde lovet, og mannen min var så trofast, søt og ærlig. Jeg må si at dette er et mirakel fordi jeg aldri har hatt noe lignende og det fungerte virkelig for meg. Tilskuere som leter etter hjelp, kan kontakte den store sjømannen. Han er virkelig en gud på jorden WhatsApp-nummer (+2348158911896) eller e-post seawaydr22@gmail.com

    SvarSlett
  11. Jeg ble såret og hjerte ødelagt da et veldig stort problem oppstod i ekteskapet mitt for syv måneder siden, mellom meg og mannen min. så forferdelig at han tok saken til retten for skilsmisse. han sa at han aldri ønsket å være hos meg igjen, og at han ikke elsket meg lenger. Så han pakket ut av huset og fikk meg og barna mine til å gå gjennom sterke smerter. Jeg prøvde alle mine mulige midler for å få ham tilbake, etter mye tigging, men helt til ingen nytte. Og han bekreftet at han har tatt sin beslutning, og at han aldri ønsket å se meg igjen. Så en kveld, da jeg kom tilbake fra jobb, møtte jeg en gammel venn av meg som spurte mannen min. Så jeg forklarte alt for ham, så han fortalte meg at den eneste måten jeg kan få mannen min tilbake på, er å besøke en stavebeslag, for det har virkelig fungert for ham også. Så jeg har aldri trodd på stave, men jeg hadde ikke noe annet valg enn å følge hans råd. Så ga han meg e-postadressen til stavebeslaget som han besøkte. dremwanta@gmail.com. Neste morgen sendte jeg en mail til adressen han ga meg, og stavebesetningen forsikret meg om at jeg vil få mannen min tilbake de neste to dagene. For en fantastisk uttalelse !! Jeg trodde aldri, så han snakket med meg og fortalte meg alt jeg trenger å gjøre. Så gjør jeg dem uten ekstrautstyr, så de neste to dagene, så overraskende at mannen min som ikke ringte meg de siste 7 månedene, ringte meg for å informere meg om at han kom tilbake. Så utrolig!! Så det var hvordan han kom tilbake samme dag, med mye kjærlighet og glede, og han ba om unnskyldning for sin feil, og for smertene han forårsaket meg og mine barn. Så fra den dagen var forholdet vårt nå sterkere enn hvordan det var før ved hjelp av en stor stavebeslag. Så jeg vil gi deg råd der ute hvis du har noen problemer, ta kontakt med Dr Emwanta, jeg gir deg 100% garanti for at han vil hjelpe deg .. Send ham e-post på: dremwanta@gmail.com eller ring +2348160830324 / whatssapp.

    SvarSlett
  12. ⁣Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci..

    SvarSlett
  13. Monica Jusu
    DU TRENGER SNART EN EKTE KJÆRLIGHETSSTAVERING FOR Å HJELPE DEG Å TA TILBAKE DIN EKS-ELSKE OG GJENNOMFØRE EKTESKAPET DITT

    Jeg ønsker å vitne for allmennheten om hvordan forholdet mitt ble gjenopprettet av Dr WALEs store makt etter tre måneder med ensomhet, min ekskjæreste ringte meg etter kontakten med Dr WALE at han vil at vi skal komme tilbake og starte en god hjemme, nå er vi lykkelig sammen igjen som kjærester. Alt takket være Dr WALE som gjorde en kjærlighetsform for meg for at min eks-kjæreste skulle komme hjem. Jeg vil fortsette å dele dette til folk som også trenger hjelp ser dette for hans fantastiske hjelp. Du kan kontakte ham via WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett
  14. Jeg giftet meg med skolekjæresten min, vi har begge to barn sammen. vi levde fint ikke før stemoren hans kom på besøk til oss. etter en uke hun dro, begynte mannen min å ha en morsom oppførsel mot meg. Jeg ble sjokkert og overrasket fordi jeg aldri visste hva jeg gjorde galt. han fortalte meg at han avslutter ekteskapet vårt, og han vil også ta barna med seg. fordi jeg visste at mannen min ikke var denne typen mann med dårlig hjerte, måtte jeg bare se etter en løsning i tide. det var slik jeg kom over DR WALE så mange gode vitnesbyrd om ham. så jeg kontaktet ham fortalte ham alt som foregikk med meg. DR WALE fortalte meg at han ville forberede en trolldom for meg, og han ba meg få noen ting som jeg betalte for dem. etter at han hadde trollbundet meg, viste han seg at stemoren min sto bak alt som har skjedd i ekteskapet vårt. hun gjorde en spell for atskilt jeg og mannen min, mannen min stemor er nå i skam. alt takket være DR WALE som kom til rett tid for å hjelpe meg ut av dette rotet. DR WALE er en god mann med sine ord. du også kan kontakte ham, og han vil bringe din lykke tilbake. WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Würmstuggu avslører: Vi trollet nyhetsbildet

  Den observante Würmstuggu -leser har nok fått med seg at vi ved enkelte anledninger har prøvd oss på den humoristiske genren «satire» i det siste. Vi innrømmer gjerne at vi har har latt oss inspirere av komikeren Andrew Doyles hyperwoke figur «Titania McGrath» . «Titania» var i utgangspunktet en parodikonto på Twitter, men har etterhvert også blitt spaltist i diverse publikasjoner, særlig Spike , og har dessuten gitt ut et par bøker.  Vi hadde også lyst til å lage figurer som kunne oppfattes som virkelige personer som lever et eget liv utenfor Würmstuggus spalter. Den siste tiden tiden har det pågått en debatt om fenomenet kanselleringskultur, altså forsøk på å frata folk jobben basert på meninger de gir uttrykk for. Dette er noe vi i redaksjonen har opplevd selv. Vi har lagt merke til at folk som støtter slike kanselleringsforsøk, vanligvis ut fra et «woke» venstreradikalt ståsted, som regel benekter at slikt finner sted, i hvert fall her i Norge. Derfor tenkte vi at dette kunne da

Et rop om hjelp fra Norges mest sårbare minoritet

  Adolf Hitlers globus. Vi har mottatt et tankevekkende leserbrev fra tre representanter for en av Norges mest sårbare minoriteter. Vi publiserer brevet i sin helhet. Vår første innskytelse etter å ha lest brevet, var å oppfordre til debatt, men ved nærmere ettertanke tror vi det er mer bedre å fraråde debatt av hensyn til innsenderne og den sårbare gruppen de representerer. Derfor skrur vi også av kommentarfeltet på dette innlegget. Kjære Würmstuggu Vi tilhører Norges mest sårbare minoritet.  Dette er vårt rop om hjelp.  Hver dag opplever vi hets og latterliggjøring. Hver dag kjenner vi på omkostningene av leve i utakt med majoritetssamfunnet. Hele kulturen er fiendtlig innstilt mot oss og vår eksistens. Vi anklages for å spre løgner. For å hjernevaske barn. For å være en ideologisk aktivistbevegelse som søker å undergrave sannheten, ja all rasjonalitet overhodet. Bare fordi den sannheten vi ser, ikke korresponderer med majoritetens narrativ. Vi merker det hver dag. Hvordan språ

Står Würmstuggu bak Simen Bondevik?

  Det siste døgnet har vi mottatt en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om det er vi som har skrevet denne kronikken i Aftenposten, der Simen Bondevik klager sin nød over at han har fått Twitter-kontoen sin sperret og låst, angivelig fordi han har trykket like på en tweet fra mikropartiet Sentrum om det kontroversielle temaet funksjonshemmedes rettigheter. I kronikken skriver Bondevik at han er skuffet over Elon Musks nye, mer ytringsfrihetsvennlige regime på Twitter. De oppsiktsvekkende opplysningene om sensur og politisk styring som har kommet for dagen etter at Musk overtok, men knapt blitt rapportert om i norsk presse, nevner han selvfølgelig ikke. Det gjør man vanligvis ikke i den venstreorienterte skravleklassen. Spørsmålet våre lesere stiller, er altså om Simen Bondevik og hans «organisasjon» Unge Sentrum bare er påfunn fra Würmstuggu-redaksjonen etter samme mønster som de figurene vi har skapt ved hjelp av Twitter-kontoer og fingerte leserbrev til avisene for å gjøre n